Украинският президент предупреди, че руската блокада на пристанищата застрашава световната

...
Украинският президент предупреди, че руската блокада на пристанищата застрашава световната
Коментари Харесай

Зеленски с призив: Отучете се от руския петрол, става въпрос за свобода!

Украинският президент предизвести, че съветската обсада на пристанищата заплашва международната продоволствена сигурност. Володимир Зеленски още веднъж прикани за военна помощ и за европейско ембарго върху съветския нефт, написа Би Ти Ви.

„ Руските енергийни запаси не са просто стока. Струва си да се отучите от тях, изключително от петрола, тъй като в действителност става въпрос за независимост. Защитата на свободата има своята цена ", добави украинският президент.

Повече от 8 милиона украинци са вътрешно разселени от началото на войната, заяви Организация на обединените нации. По данни на Киев, в завода "Азовстал " в Мариупол към момента има цивилни, макар че евакуацията завърши.

При визитата си в Украйна ръководителят на Евросъвета Шарл Мишел трябваше да се укрие поради обстрел в Одеса. В Буча, където бяха открити телата на стотици цивилни, беше немският външен министър. „ Тези жертви може да сме ние. Може да се видят детски площадки, супермаркети, можете да видите по какъв начин хората отиват на работа и тъкмо до тях да се видят най-тежките следи от закононарушения “, съобщи Аналена Бербок.

Москва разгласи, че от началото на наричаната от нея военна интервенция са свалени близо 800 дрона и към 3000 бронирани машини на Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР