Украинският президент Петро Порошенко си мислеше, че за преизбирането си

...
Украинският президент Петро Порошенко си мислеше, че за преизбирането си
Коментари Харесай

На украинския президент не му е лесно да спечели гласовете на армията

Украинският президент Петро Порошенко си мислеше, че за преизбирането си може да разчита частично на гласовете на бойците, прекарали години в сражения с проруските сепаратисти. Но при едно посещаване на фронтовата линия стана ясно, че бойният дух е невисок, а кандидатурата му не буди необикновен възторг. Тези настроения изясняват ненапълно за какво Порошенко към този момент се въздържа да се показва като бранител на Украйна против това, което назовава съветска експанзия.

Анкетите сочат, че Порошенко е напът да загуби съкрушително на втория тур от Володимир Зеленски - комедиен артист, който е играл ролята на президент в ефирен сериал, и безапелационен победител на първия тур на 31 март. Порошенко, който се класира с огромна разлика на второ място, удържа победа над Зеленски измежду бойците на фронта, само че едва-едва: с по-малко от 200 гласа в Донецката област и със единствено 55 гласа в прилежащата Луганска област.

Тази оспорвана конкуренция измежду бойците бе крах за президента, който постоянно се появяваше на фронтовата линия в бойна униформа и обещаваше да възроди въоръжените сили. " Не е неприятно, в случай че се появи ново лице ", споделя Евхен, 22-годишен украински военнослужещ, чиято задача е да поддържа танковете в положение на подготвеност при положение на нарушаване на примирието.

Боевете в Източна Украйна избухнаха през 2014 година, когато подкрепяни от Русия бунтовници отхвърлиха ръководството на Киев. Сега те управляват обширни територии. Крехко помирение постави завършек на огромните сражения през 2015 година, само че от този момент постоянно има кръвопролитни конфликти. По данни на Организация на обединените нации в спора до момента са били убити 13 хиляди индивида. Интервюта с други бойци в региони по фронтовата линия демонстрират отчаяние от неуспеха по времето на Порошенко да се влага вярно във военна техника и съмнения, че парите за защита се източват посредством корупция.

НУЖНА Е ПРОМЯНА

" Виждаме по какъв начин се крадат пари от военния бюджет, от армията ", споделя войник от батальона " Азов " под командването на Националната армия на Украйна. Той не пожела да се показа и сподели единствено партизанското си име Ейдар. Говорейки на друго място в Донецката област, той не уточни името на претендента, който избира, само че сподели, че той би трябвало да е човек, която се бори за страната си, " а не за персоналните си ползи или за ползите на един или различен някой ".

Подобно сериозно отношение демонстрира какъв брой съществено е потърпевш Порошенко от корупционния скандал, в който е забъркан наследник на негов доближен, упрекнат, че нелегално е вкарвал военно съоръжение от Русия и го е продавал на украинските въоръжени сили на раздути цени.

Друг войник от батальона " Азов " споделя, че желае да има радикални промени след изборите, макар че и той не разкрива кого от претендентите избира. Казва, че желае да има ново държавно управление и нов министър на защитата, който да даде на въоръжените сили нужното съоръжение и бойци. " Защото, в случай че държавното управление продължава да работи със същото движение, кой знае какъв брой ще продължи тази война ", сподели военнослужещият, показал се с партизанското си име Тахо. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР