Украинският президент Петро Порошенко призова нацията да му прости грешките

...
Украинският президент Петро Порошенко призова нацията да му прости грешките
Коментари Харесай

Порошенко поиска прошка и втори шанс от украинците

Украинският президент Петро Порошенко прикани нацията да му елементарни грешките и да му даде втори късмет в миг, когато социологическите изследвания демонстрират, че той ще загуби на балотажа за президентския пост след 3 дни.
" Още един път ви апелирам да ми простите. Това, което не се получи, най-вече вреди ", сподели Порошенко във видеорепортаж преди гласуването в неделя, за което изследванията сочат, че ще бъде извоювано от комика Володимир Зеленски.
" Искам вашата поддръжка на 21 април, с цел да завърша това, което съм почнал, а не да изгубвам към този момент направеното ", прикани актуалният президент.
Освен това Порошенко предизвести, че страната рискува да не извърши отговорностите по дълга си, в случай че най-голямата банка в страната - ПриватБанк - бъде върната на магнат, чиито дейности управляващите оспорват.
" Подобно неразумно придвижване... заплашва с несъблюдение на отговорностите и нова икономическа рецесия ", сподели Порошенко във видеопослание. " Десетки милиони клиенти " също ще изгубят парите си, добави той.
Киевски съд реши в четвъртък, че решението на украинското държавно управление през 2016 година да национализира ПриватБанк, благосъстоятелност по това време на магната Игор Коломойски, е нелегално.
Комикът Зеленски, чиито излъчвания се излъчват по телевизионния канал на Коломойски, се трансформира във любимец в президентската конкуренция след изненадващото му решение да се кандидатира.
Зеленски отхвърля, че е нает от Коломойски, или че неговите политики ще са в интерес на милиардера, а двамата упорстват, че връзките им са чисто професионални.
ПриватБанк беше национализирана, откакто управляващите упрекнаха Коломойски и други притежатели на банки за разпределяне на неприятни заеми на другари и непълен капитал, с цел да остане трезорът на повърхността.
Украинската централна банка съобщи, че ще апелира решението на съда. " Решението на съда към момента не е влезнало в действие и ще бъде обжалвано от Националната банка ", се споделя в изказване.
ПриватБанк, чиято национализация беше приветствана от Запада, има повече от 1/3 от депозитите в Украйна.
Украинското държавно управление е похарчило близо 140 милиарда гривни (5 милиарда долара) за рекапитализиране на заемодателя за покриване на загубите, породени от изтеглянето на пари от банката и неприятно обезпечените заеми, предоставени преди национализацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР