Украинският президент Петро Порошенко призова НАТО да изпрати кораби в

...
Украинският президент Петро Порошенко призова НАТО да изпрати кораби в
Коментари Харесай

Порошенко призова НАТО да прати кораби в Азовско море

Украинският президент Петро Порошенко прикани НАТО да изпрати кораби в Азовско море, откакто съветски кораби стреляха по украински и задържаха плавателните съдове и моряците в тях. 
 Русия прави опит за пълзяща анексия на Азовско море и Керченския пролив, разгласи украинският дипломат  Руският дипломат съпостави случая в Керченския пролив с прекосяване на съветски танкове през Балтика  Путин за случая в Керченския проток: Провокация, проведена от Порошенко, с цел да стане отново президент
След случилото се в Керченския проток НАТО изрази " цялостната си поддръжка " за Украйна, която не е членка на Алианса. 

В коментар за случилото се край Керч съветският президент Владимир Путин упрекна Порошенко, че е основал провокация, с цел да си вдигне рейтинга преди изборите в края на март 2019 г. 

Пред Bild Порошенко уточни, че Путин желае да окупира Азовско море. 

" Германия е един от най-близките ни съдружници и се надяваме, че страните в НАТО са подготвени в този момент да изпратят кораби в Азовско море, с цел да оказват помощ на Украйна и да обезпечат сигурността на района ", сподели той. 

" Ние не можем да приемем тази нападателна политика на Русия. Първо беше Крим, по-късно Източна Украйна, в този момент той желае Азовско море. Германия също би трябвало да се запита: Какво ще е идващото нещо, което Путин ще направи, в случай че не го спрем? ", продължи украинският президент.  

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани в понеделник Русия да освободи украинските кораби и моряци и акцентира, че Москва би трябвало да осъзнае " следствията от дейностите си ". 

Той сподели, че Алиансът ще продължи да обезпечава " политическа и практическа поддръжка " на Украйна, която е партньорска страна. 

От НАТО за момента не са коментирали апела на Порошенко да се изпратят кораби в Азовско море.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР