Украинският президент Петро Порошенко събра поддръжниците си в последен опит

...
Украинският президент Петро Порошенко събра поддръжниците си в последен опит
Коментари Харесай

Порошенко събра хиляди привърженици по улиците и на Майдана в Киев

Украинският президент Петро Порошенко събра поддръжниците си в финален опит да резервира поста си в навечерието на втория тур на президентските избори, които ще се проведат в неделя, оповестява "Асошиейтед прес ".

Порошенко, който губи с убийствена разлика в социологическите изследвания, свика демонстрацията на няколко хиляди души в столицата Киев преди телевизионния спор тази вечер против съперника си, комика Володимир Зеленски, който стана известен с помощта на телевизионно шоу, където играе украинския президент. Дебатът, който ще се организира на футболен стадион, ще бъде първият път, когато съперниците ще се изправят един против различен в президентската акция.

Порошенко предизвести хилядите свои последователи, които се събраха следобяд на Майдана, фамозния площад, който беше сърцето на митингите на опозицията в края на 2013 и началото на 2014 година, че победа на Зеленски ще е в ущърб на по-тясното икономическо и политическо съдействие на страната с Европейския съюз.

Той също по този начин споделил, че Зеленски щял да бъде слаб президент, в интерес на Русия, която анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 година и подкрепя сепаратистите в Източна Украйна.

"По никакъв метод не считаме, че нашият конкурент е сътрудник на Кремъл, само че (руският президент Владимир) Путин мечтае за слаб и едва подготвенновак ", подчертал Порошенко с пресипнал глас, добавяйки: "Путин мечтае за безпорядък. "

Украинският водач се позовал на биографията на Зеленски, наблягайки, че 5-годишният президентски мандат "не е комедийно шоу, което може да бъде изключено ".

56-годишната учителка Людмила Соловейко, която е отишла на митинга, съобщи, че е признателна на Порошенко за "отварянето на вратата към Европа за украинците ", имайки поради решението на Европейския съюз да анулира визите за украинците, за което Порошенко лобираше интензивно, като добави, че се опасява, че "тази врата ще се затвори още веднъж ".

В края на митинга поддръжниците на Порошенко поеха на шествие към стадиона, където ще се организира дълго чаканият спор.

Зеленски не организира обичайната акция, като вместо това обикаля страната с комедийното си шоу. В редките си изявленията той изрази поддръжката си за тесни връзки с Европейски Съюз и НАТО, само че също по този начин приказва за по-активни опити за реинтеграция на сепаратисткия изток назад в лоното на Украйна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР