Украинският полк Азов публикува в събота 10-минутен видео запис от

...
Украинският полк Азов публикува в събота 10-минутен видео запис от
Коментари Харесай

Появи се нов клип с деца и майки, криещи се в подземията на `Азовстал` |

Украинският полк " Азов " разгласява в събота 10-минутен видео запис от подземията на металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, където от два месеца се укриват деца и техните майки. Ако се съди по разговорите, записът, който е качен в YouTube през днешния ден, е юридически на 21 април.

От видео материала се вижда, че в пространствата се намират деца от бебешка възраст докъм 13-14 години. Кадрите демонстрират по какъв начин бойци на " Азовстал " идват в укритието и носят лакомства на децата. Малчуганите благодарят и споделят, че биха желали да видят слънцето. Цивилните молят за филантропичен кулоар, по който да се измъкнат на терени, които не са заети от съветския агресор.



15-та секунда. Боец, показан в тил, се спуска в подземията на завода. По стените е изписано с алена багра " Дети ". Слизането по стълбите демонстрира, че цивилните се укриват някъде 3-4 етажа под постройката в помещение, изпълнено с походни кревати, облекла, багаж.

" Дечица, вижте, донесли сме ви нещо вкусно " - приканват мъжете в униформи. " А може ли да сложите тук всичко, а да го раздадем след това почтено на всички по равно " - чува се женски глас.

На стола се вижда великденска детска рисунка " Христос возкресе. Воистину возкресе ". Хлапетата и бойците се поздравяват с известния " фистбъмп " - чукват взаимно пестник в пестник. Най-малките не остават обратно. Момиче на 12-13 демонстрира на войник каква кошничка е направило от хартия. " Ние пък с Ростик си играхме една игра на телефона " - описват деня си децата.

" Ние по този начин бихме си играли, само че ни се желае вкъщи, желае ни се да забележим слънцето " - споделя с белозъба усмивка момиченце с качулка.

" Вижте, видях, че сте пристигнали, и желая нещо да кажа. Много желаеме да се върнем всички вкъщи, да се върнем живи, да забележим роднините си " - добавя момченце. Работничка от комбината изяснява, че е в подземието от 2 март, пристигнала да се скрие тук с цялото си семейство. Някои настояват, че са там към този момент два месеца.

Металургичният комбинат " Азовстал " е обстрелван от съветската войска по 8-10 часа дневно. Предполага се, че в подземните етажи на комбината сега се намират няколкостотин цивилни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР