Украинският политик Виктор Медведчук и украинските бойци от Азов (в

...
Украинският политик Виктор Медведчук и украинските бойци от Азов (в
Коментари Харесай

Кремъл отказва да размени Виктор Медведчук за украинските бойци от Азов

Украинският политик Виктор Медведчук и украинските бойци от " Азов " (в Руската федерация против тях са заведени наказателни дела) са разнообразни категории хора, тъй че надали има смисъл да приказваме за тяхната замяна.

Това заяви в понеделник, 23 май, прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

„ Медведчук е жител на Украйна и не е боен. Докато хората, които се предадоха в " Азовстал ", са военни и членове на националистически формирования, тъй че това са изцяло разнообразни категории хора “, уточни формалният представител на Кремъл.

Както е иизвестно украинският опозиционен политик Виктор Медведчук, именуван кум на Путин, се обърна към президентите на Русия Володимир Путин и на Украйна да го разменят за " бранителите на Мариупол ".

Песков добави, че въпросът, обвързван с размяната на пленници от територията на завода " Азовстал " за съветски военни, би трябвало да бъде отвеян към Министерството на защитата на Руската федерация.

Срещу Виктор Медведчук са формирани няколко наказателни каузи в Украйна, в това число за държавна измяна. Съдът го остави под домакински арест, само че на 27 февруари политикът избяга от домашния си арест, макар че неговият юрист Лариса Чередниченко по-късно отхвърли тези известия.

Според нея политикът не е избягал - евакуиран е на безвредно място в Киев поради заканите, които получавал от радикални националистически групировки, написа " Известия ".

На 12 април президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че Медведчук още веднъж е арестуван и разгласява фотография в обществените мрежи, на която политикът седи с белезници.

По-късно Зеленски предложи на Русия някогашният народен представител да бъде сменен против пленени украински бойци.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР