Украинският пътнически самолет, който в сряда се разби малко след

...
Украинският пътнически самолет, който в сряда се разби малко след
Коментари Харесай

Украинският самолет най-вероятно е бил ударен погрешка от иранската ракета

Украинският пътнически аероплан, който в сряда се разруши малко след излитането си в Техеран, е бил свален погреша от иранската противоракетна защита, считат западните служби. Американски и английски държавни представители са били осведомени с разследваща информация, съгласно която самолетът е изумен от ракета земя-въздух, оповестиха разнообразни западни медии в четвъртък вечерта.

Според един от източниците американски спътници са засекли изстрелването на две ракети малко преди самолетът да се разбие, последвано от свидетелства за детонация. По думите на двама чиновници, на които се базира Ройтерс, Вашингтон счита, че свалянето е станало простъпка.

Няма коментар от Пентагона, само че президентът Доналд Тръмп съобщи пред кореспонденти в Белия дом, че злополуката може да е случайност, като добави, че има подозрения по отношение на злополуката, само че отхвърли да посочи

Американски публични лица настояват, че ракетата е била задействана малко преди украинският " Боинг 737 - 800 " да се разбие над селска околност югозападно от столицата Техеран, вследствие на което починаха всички 176 индивида на борда.

Катастрофата се случи единствено час откакто Иран извърши ракетни удари по две авиобази в Ирак, където са позиционирани американски сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР