Украинският парламент се сдоби с първия си чернокож депутат предаде

...
Украинският парламент се сдоби с първия си чернокож депутат предаде
Коментари Харесай

Борец е първият чернокож депутат във Върховната рада

Украинският парламент се снабди с първия си негър народен представител съобщи ТАСС.

Състезателят по класическа битка Жан Беленюк получи мандат за законодател от листата на партията на президента на източноевропейската страна Володимир Зеленски "Слуга на народа ". "Аз считам да съвместявам законодателната си активност с тепиха ", сподели борецът.

Беленюк (на 28 години) е роден в Киев от връзка сред украинка и руандиец. Той е бил отгледан от майка си, тъй като татко му е умрял по време на гражданската война в африканската страна през 90-те години на предишния век. Спортистът-депутат завоюва сребърен орден за Украйна на Лятната олимпиада в Рио ди Жанейро. Той счита да вземе злато от най-престижния състезателен конгрес през идната година в Токио.

Според последни данни "Слуга на народа " има 253 от 450-те места във Върховната рада. Президентската партия е следвана от "Опозиционна платформа " (44 мандата). На трето място са групировката на някогашния министър председател Юлия Тимошенко "Баткившчина " ( "Отечество ") и партията на ексдържавния глава Петро Порошенко и кмета на Киев Виталий Кличко "Европейска взаимност " с по 40 представители. "Глас " на рокмузиканта Святостлав Вакарчук има 20 депутати.

Останалите десетки партии не съумяха да преминат петпроцентовата преграда. Кандидатурата на Дарт Вейдър също не получи нужната поддръжка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР