Украинският парламент одобри днес вдигането на забраната за продажба на

...
Украинският парламент одобри днес вдигането на забраната за продажба на
Коментари Харесай

Украйна разреши продажбата на земеделски земи и отвори пътя за заем от МВФ

Украинският парламент утвърди през днешния ден повдигането на възбраната за продажба на аграрни земи, което ще разреши на страната да получи помощ на стойност 8 милиарда $ от Международния валутен фонд (МВФ), съобщи " Асошиейтед прес ".

Законът, за който от дълго време упорстват икономисти, с цел да се подтикват вложенията в селското стопанство, бе признат с 259 гласа " за " от Народното събрание с 450 депутати късно нощес. Той отваря пазара за земи за украински жители от 1 юли 2021 година, а за украински компании - от 2024 година

Украинците ще гласоподават на народен референдум дали да разрешат на чужденци за купуват земеделска земя.
Украинският президент Володимир Зеленски акцентира пред Народното събрание какъв брой е значим заемът от МВФ. Наистина е значимо за нас да подпишем меморандума с МВФ и знаете добре, че двете съществени условия са закона за земята и банковия закон, сподели Зеленски.

По-рано през вчерашния ден депутатите утвърдиха банковия закон на първо четене. Той не разрешава на някогашни притежатели на банки, които са били национализирани или премахнати, да получат още веднъж право на благосъстоятелност или да бъдат обезщетени с държавни средства. Според Зеленски щом Украйна извърши изискванията на МВФ, ще получи първия транш от 1.75-2 милиарда $ до 15 дни. /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (229)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР