Украинският оператор на Запорожката АЕЦ съобщи в петък вечер, че

...
Украинският оператор на Запорожката АЕЦ съобщи в петък вечер, че
Коментари Харесай

Украйна върна и втория реактор на АЕЦ "Запорожие" в мрежата

Украинският оператор на Запорожката АЕЦ заяви в петък вечер, че и вторият реактор на централата, който беше изключен от системата в четвъртък вечер, е обвързван с енергийната система.

По-рано денем след повредата от предната нощ.

Двата реактора на централата - най-голямата в Европа,, породен от обстрел наоколо до нея, прекъсна подаването на ток и включи спешните системи на реакторите.

Във вечерното си послание към сънародниците си в петък украинският президент Володимир Зеленски сподели, че макар връщането на двата блока, обстановката в централата остава " доста рискована и рискова ".

АЕЦ " Запорожие " се намира под съветски надзор от март, само че продължава да се ръководи от украински личен състав. Тя е обект на непостоянен обстрел, за който Киев и Москва взаимно се упрекват.

Руските окупационни управляващи в Запорожие настояват, че стрелбата е траяла и в петък като е наранено хранилището за радиоактивни изотопи, само че няма покачване на радиационния фон-

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в петък, че, с помощта на чиновниците на централата, които са съумели да включат спешни генератори и да обезпечат подаването на ток към АЕЦ, който се употребява за изстудяване на реакторите и техното наблюдаване.

Първият блок е включен още веднъж в 14.04 ч, а вторият - в 21.15 ч., заяви операторът на централата украинската компания " Енергоатом ". Двата са единствените работещи реактори от шестте в АЕЦ " Запорожие ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР