Украинският омбудсман Людмила Денисова разказа как според украинските власти е

...
Украинският омбудсман Людмила Денисова разказа как според украинските власти е
Коментари Харесай

Украйна: Руските сили филтрират бежанците

Украинският омбудсман Людмила Денисова описа по какъв начин съгласно украинските управляващи е уредена системата за " дестилация " на бежанци в следена от Русия територия, цитира думите й съветската работа на Би Би Си

" Целта на филтрирането е да се извърши броене на оцелелото население, с цел да се отделят " неблагонадеждните " съгласно описите, предоставени от новите про-руски окупационни управляващи - чиновници на държавни институции, комунални компании, участници в Антитерористичната интервенция (така Украйна назовава военните дейности в Донбас от 2014 година насам), проукраински деятели и да се ревизират хората за преданост към съветските управляващи ", изяснява Денисова.

Представители на самопровъзгласилите се " републики " в Донецк и Луганск и чиновници на Федераната работа за сигурност на Русия (ФСБ) разпитват украинци, взимат пръстови отпечатъци и ревизират контакти и преписка на мобилни телефони, сподели Денисова. Те също по този начин гледат за съществуването на татуировки по тялото (татуировки на " нацистки " знаци -бел.ред.).

Някои мъже са оставяни да живеят във филтрационните лагери и не са допускани в самопровъзгласилите се републики или Русия. Денисова твърди, че те се трансформират в " попълване на обменния фонд (за пленници) ".

Украйна твърди, че от съветските сили и сепаратистите на територии, следени от Русия или в непризнатите " републики ".

Русия от време на време оповестява за евакуирани жители от териториите, на които се водят бойни дейности, а още преди самото пускане на нашествието Руската федерация сътвори организация за приемане на жителите от двете сепаратистки републики Донецк и Луганск, някои от които са и с съветски паспорти.
 Продължава евакуацията на цивилни от Мариупол
Продължава евакуацията на цивилни от Мариупол

В стоманодобивния цех " Азовстал " има към 1000 цивилни и украински военнослужещи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР