Украинският министър-председател Денис Шмигал заяви във вторник, че всички данъци,

...
Украинският министър-председател Денис Шмигал заяви във вторник, че всички данъци,
Коментари Харесай

Украйна харчи събраните данъци, за да спре руската агресия

Украинският министър-председател Денис Шмигал съобщи във вторник, че всички налози, които украинската страна събира сега, отиват за военни разноски , а по време на войната те са възлизали на повече от 30 милиарда $.

" Абсолютно всички налози, които жителите и компаниите заплащат в бюджета, отиват за прехрана на нашата войска ", съобщи Денис Шмигал по време на държавно съвещание, представен от съветската редакция на Би Би Си.

Останалата част от бюджетните разноски в този момент се покрива от съдружниците на Украйна с тяхната финансова помощ.
 Нова замяна на военнопленници сред Русия и Украйна
Нова замяна на военнопленници сред Русия и Украйна

Двете страни освободиха по 60 бойци

Според министър-председателя военните разноски на Украйна от началото на войната до момента възлизат на 1 трилион 130 милиарда гривни (30,6 милиарда щатски долара). Две трети от тези пари отиват за заплати на военните.

От началото на войната Украйна е похарчила 176,2 милиарда гривни (4,8 милиарда долара) за закупуване и ремонт на съоръжение и оръжия. Шмигал означи, че това е повече, в сравнение с през предходните 10 години, взети дружно.

През идната година Украйна възнамерява да похарчи 300 милиарда гривни (8,1 милиарда $ по настоящия обменен курс) за съоръжение и оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР