Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба подчерта по време

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба подчерта по време
Коментари Харесай

Кулеба: Стратегията за подпомагане на Украйна вече не работи

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба акцентира по време на посещаване във Вилнюс, че Украйна се нуждае от неограничени ресурси от оръжия и муниции, с цел да отблъсне съветската инвазия, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Стратегията за подкрепяне на Украйна лека-полека към този момент не работи. Ако нещата продължат по този метод, това няма да завърши добре за никого. Необходими са неограничени ресурси от всички типове оръжия и муниции за Украйна, с цел да надделее над Русия ", съобщи Кулеба.

Според него епохата на мира в Европа е завършила. " Лоши решения - повече войни, положителни решения - завършек на войната. Толкова е просто ", сподели украинският външен министър след среща с сътрудниците си от Франция и балтийските републики. 

Кулеба е на посещаване в Литва от петък. Основна тематика на диалозите му е бързото нарастване на военна помощ от страна на съдружниците и сътрудниците на Украйна, както и повишаването на оръжейното произвеждане в Европейски Съюз. 

Едновременно с това Кулеба прикани сътрудниците да възобновят обучителните задачи в Украйна и да ги пазят със личните си системи за въздушна защита.

Украинският президент Володимир Зеленски в това време благодари през днешния ден на Франция и френския президент Еманюел Макрон, че поддържат Украйна.

" Неотдавна подписахме съглашение за сигурност с Франция за дълготрайна поддръжка, с цел да подсигуряваме по-голяма сигурност и обща мощ. Сътрудничество в региона на сигурността, финансите и защитата, взаимни политически стъпки. Съвсем съответни неща, които оказват помощ на Украйна да отбрани своята самостоятелност ", написа Зеленски във " Facebook ".

Той благодари на Франция и персонално на президента Макрон за това, че оказват помощ на Украйна.

" Благодарен съм на нашите екипи за подготовката на съглашението и за това, че дефинираха тъкмо от какво се нуждаем ", сподели Зеленски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР