Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че войната с

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че войната с
Коментари Харесай

Руснаците се готвят за защита на окупираните земи, твърди Украйна

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че войната с Русия навлиза внова " продължителна фаза ", съобщи Агенция Франс Прес, представена от Франс прес.Той споделя, че съветските войски сега укрепват позициите си на териториите, които заемат в Запорожка и Херсонска област, с цел да " преминат в защитителен режим, в случай че се наложи ".

" Русия се готви за дълготрайна военна интервенция ", сподели той във видеоразговор с министрите на защитата на Европейския съюз и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" В момента главните старания на Кремъл са съсредоточени върху опитите за обграждане и заличаване на на украинските въоръжени сили в Донецка и Луганска област " в източната част на страната, която частично е в ръцете на проруските сепаратисти, добави той.

Пред сътрудниците си от Европейски Съюз Резников уточни като цел на Москва и " основаването на сухопътен кулоар, свързващ Русия с Крим " - полуостровът, който Москва анексира през 2014 година, както и окупирането на " цялата Южна Украйна ". Той прикани западните съдружници на Украйна да се координират по-добре в доставките на оръжие за Киев, " с цел да освободим нашите територии допустимо най-скоро ".

Междувременно съветската държавна организация ТАСС оповестява за един ранен вследствие на обстрел от страна на Украйна на село Безимено, в Белгородска област.

Жителите на съветските села Безимено и Сподарюшено, които се намират в граничната зона с Украйна, бяха евакуирани за сигурност на 14 април. На тази дата Сподарюшено беше обстрелваноот Украйна, напомня ТАСС.

Във вторник е имало обстрел и на съветското погранично село Алексеевка в Курска област, при който е била развалена информационна кула, заяви губернаторът Роман Старовойт.

Нанесени са вреди на три частни къщи и учебно заведение, жертви няма.

Също по този начин има информация, че граничният контролно-пропускателен пункт в Теткино, Курска област, е бил обстрелван от украинска страна, само че по предварителни данни няма жертви, показва ТАСС.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР