Украинският министър на отбраната Олексий Резников даде подробности за вчерашната

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников даде подробности за вчерашната
Коментари Харесай

Олексий Резников: Само Антарктида не участва в коалицията на свободния свят -

Украинският министър на защитата Олексий Резников даде детайлности за вчерашната среща на началниците на защитата във формат, стартирал на 26 април в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия.

" Рамщайн се трансформира в същинска коалиция на свободния свят в поддръжка на Украйна. Окуражаващо е, че броят на участващите страни се усилва, като единствено Антарктида не е показана измежду континентите ", написа Резников на страницата си във Фейсбук.

Резников и сътрудниците му осведомиха сътрудниците за обстановката на фронта и за измененията, настъпили след последната среща. По-специално те означиха напредъка в доставката на 155-милиметрова артилерия и обрисуваха предпочитаните потребности на украинските въоръжени сили.

" Ако на първата среща основните думи бяха " време " и " преход ", този път беше добавена думата " съгласуваност ". Ще съсредоточим напъните си върху това интернационалната поддръжка да има оптимален резултат. Искрено благодарих на доста мои сътрудници, по-специално на моя другар и огромен другар на Украйна - английския министър на защитата Бен Уолъс, за помощта, която оказа на страната ни ", сподели Резников, представен от УНИАН.

По време на срещата той декларирал, че страните са оповестили нови способи за поддръжка на Украйна, които биха могли да " трансформират разпоредбите на играта " в тази война.

" Очаквам, че на идната среща през юни ще мога да рапортувам на сътрудниците си за резултатите от потреблението на оръжията, които бяха разисквани на срещата на 23 май. Така че, наред с други неща, към този момент получихме удостоверение за укрепването на бреговата ни защита. По-специално става дума за пусковите установки и противокорабните ракети Harpoon. Решението е открито с помощта на взаимните старания на няколко от нашите страни сътрудници. Говорихме и за други приятни изненади, които ще укрепят потенциала на украинската войска и ще бъдат неприятни за врага. Но за това по-късно ", даде обещание той.

Резников благодари на полския си сътрудник Мариуш Блашчак, на канадския министър на защитата Анита Ананд и на датския министър на защитата Мортен Бедсков. Той изрази признателност към нидерландския министър Кайси Олонгрен и норвежкия си сътрудник Бьорн Арилд Грам.

" Няма думи, с които да изразим изцяло благодарността си към нашите литовски, латвийски и естонски другари Арвидас Анушаускас, Артис Пабрикс и Кале Лаанет. Украинският народ им е надълбоко благодарен. Благодаря на сътрудниците си от Австралия и Франция и се надявам да продължим съдействието си с новите екипи. Благодаря на министър Яна Чернохова от Чешката република и на министър Ярослава Надя от Словакия. Миналата седмица организирахме изчерпателен диалог с немския федерален министър Кристин Ламбрехт, по време на който, наред с други неща, бяха разисквани и противовъздушните бронирани машини Gepard. Благодарен съм за всичко, което Германия е почнала да прави за Украйна ", добави министърът.

Резников добавя, че звездното водачество на Съединени американски щати, което към този момент се показва в Закона за лизинга и мащаба на помощта, вдъхва необикновен оптимизъм.

" Всички участници в срещата показаха непоколебимата си поддръжка за Украйна във войната с Русия и показаха възхищението си от героизма и професионализма на нашите въоръжени сили и от устойчивостта на целия украински народ. Украйна несъмнено ще победи! ", заключи министърът на защитата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР