Украинският командир от морската пехота - един от бойците, блокирани

...
Украинският командир от морската пехота - един от бойците, блокирани
Коментари Харесай

`Илон Мъск, казват, че си сякаш от друга планета, помогни ни да напуснем Азовстал` |

Украинският пълководец от морската пехота - един от бойците, блокирани в обсадения „ Азовстал “ в Мариупол, прикани милиардера Илон Мъск да помогне за евакуацията им, заяви Ройтерс. 

„ Илон Мъск, хората споделят за теб, че си пристигнал като че ли от друга планета. Нашите планети са близо една до друга, като аз пребивавам там, където е съвсем невероятно да оцелееш “, написа в „ Туитър “ Волина. „ Помогни ни да се махнем от „ Азовстал “ и да преминем на неутрална територия. Ако не ти, тогава кой? Дай ми знак “, добавя той.

Не излиза наяве дали Мъск е видял известието. През февруари, когато интернет връзката в Украйна бе нарушена след нахлуването на съветските сили в страната, Мъск отговори на „ туит “ на украински държавен чиновник, който търсеше помощ. В него Мъск съобщи, че сателитната широколентова услуга „ Старлинк “ на „ Спейс Екс “ е налична в Украйна и компанията изпраща още терминални устройства към страната, напомня Българска телеграфна агенция. 

Според украинските управляващи към 1000 бойци се намират в подземните тунели на завода „ Азовстал “, а ранените са стотици.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР