Украинският капитан на речния круизен кораб, който се блъсна в

...
Украинският капитан на речния круизен кораб, който се блъсна в
Коментари Харесай

Капитанът на обърналото се в Унгаря корабче имал подобен инцидент през април

Украинският капитан на речния круизен транспортен съд, който се блъсна в малко унгарско туристическо корабче по Дунава в центъра на Будапеща предходната седмица, е бил капитан на транспортен съд в Холандия, който е предизвикал различен случай там през април, заяви през днешния ден унгарската прокуратура, представена от " Ройтерс ".

В известието на прокуратурата се споделя също, че следствието на съдбовния случай в Будапеща, при който починаха доста корейски туристи, е посочило, че капитанът е изтрил данни от своя мобилен телефон след конфликта.

Малкото корабче " Русалка " потъна за броени секунди след конфликта в круизния транспортен съд " Викинг сигън ", ръководен от украинския капитан. Корачето потъна тъкмо пред постройката на унгарския парламент в Будапеща. Жертвите досега са 15 южнокорейски туристи. Смята се, че в потъналото корабче има още 13 тела на хора, считани за изчезнали. На борда е имало 33-ма корейски туристи и двама души екипаж. Спасени бяха единствено 7 души.

Адвокатите на украинеца споделиха, че той е унищожен от случилото се, само че счита, че не е направил нищо неправилно. Причините за случая към момента не са открити. Разследването продължава.

Идентификацията на жертвите е улеснена от южнокорейската процедура да се вземат пръстови отпечатъци от всички пълнолетни жители на страната, показаха унгарските управляващи. Според полицейската служителка Жужана Крейц, представена от Ройтерс, труповете при такива произшествия са мощно повредени и идентификацията посредством фотоси и документи за идентичност е невъзможна. Затова се употребяват пръстови отпечатъци, ДНК или записи за положението на зъбите.

На място по случая в Унгария работи южнокорейски проверяващ екип отпред с офицера от южнокорейския отдел на Интерпол Им Бюн-хо. Благодарение на пръстовите отпечатъци досега в Медицинския университет в Будапеща са разпознати всички извадени тела. Офицер Им разказа пред Ройтерс технологията, по която се взимат пръстови отпечатъци от труповете, с цел да се съпоставят с наличните от жертвите приживе. Той добави, че в случай че температурата на водата не надвишава 30 градуса, от натрупа на удавник може да се вземе пръстов отпечатък в границите на три месеца. Взетите от починалите в Будапеща отпечатъци се пращат по интернет в Сеул и до 1 час оттова се получава резултат с съответно име. Единственият пасажер, който ще би трябвало да бъде разпознат посредством ДНК, е 6-годишно дете, от което още не е бил взет пръстов отпечатък, сподели той. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР