Украинският губернатор на Херсонска област Ярослав Янушевич призовава жителите на

...
Украинският губернатор на Херсонска област Ярослав Янушевич призовава жителите на
Коментари Харесай

Украйна призова жителите на Херсонска област да не се евакуират

Украинският губернатор на Херсонска област Ярослав Янушевич приканва жителите на региона да пренебрегват апелите на съветската страна, по-специално за " евакуация " на левия бряг на Днепър и в районите на Русия, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Те желаят да вземат нашите хора за заложници и да ги употребяват като живи щитове. Не позволявайте на империята на злото да се крие зад вас, вашите родители, вашите деца! " - моли той.

По-рано окупационните управляващи на Херсонска област, която Русия се пробва да анексира, обявиха,. Плановете са да бъдат преместени 50-60 хиляди поданици.

Хората са предупреждавани посредством SMS известия, че въоръжените сили на Украйна " ще обстрелват жилищни региони ".

" Украинската войска не унищожава украински градове и села, " споделя губернаторът. " Но руснаците безмилостно обстрелват мирни цели, където няма бойци ".

" Тези изказвания идват на фона на триумфите на украинската войска, " споделя Янушевич.

" Каквото и да си измислят окупаторите във връзка с Херсонска област, ще стане по този начин, както решат Въоръжените сили на Украйна. Херсонска област ще бъде свободна от тези нечовеци! " - сподели Янушевич.
 Обновена
" Реалността може да боли ": Украйна се подигра на съветската евакуация от Херсон

Според Киев съветските ръководещи живеят в фиктивен свят

Припомняме, че назначеният от Русия " глава " на Херсонска област Владимир Салдо сподели по-рано, че всички назначени от Русия административни органи на Херсонска област напущат десния бряг на Днепър .

Руският президент Владимир Путин и в другите три анексирани украински области - Запорожка, Донецка и Луганска. Също по този начин Салдо разгласи забарана за цивилни лица да влизат на територията на Херсонска област през идващите дни. 

До евакуацията на популацията се стигна, откакто окупационните управляващи на региона предизвестиха, че украинската войска Херсон.

Сергей Суровикин, пълководец на обединената формация на съветските войски в Украйна, сподели, че.

Според съветски военни блогъри тези думи потвърждават неприятното състояние на съветските елементи, които се допуска, че са към пет пъти по-малко от събраната в региона украинска армия.
 Русия разгласи, че анексираните украински територии са под нейната нуклеарна отбрана
Русия разгласи, че анексираните украински територии са под нейната нуклеарна отбрана

Кремъл признава, че към момента се работи по тяхното " консолидиране "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР