Украинският град Славянск, следваща цел в страната на руските въоръжени

...
Украинският град Славянск, следваща цел в страната на руските въоръжени
Коментари Харесай

Славянск в Източна Украйна е подложен на масиран руски обстрел

Украинският град Славянск, последваща цел в страната на съветските въоръжени сили, е подложен на масиран обстрел, заяви през днешния ден кметът Вадим Лях, представен от Франс прес.

Той прикани локалните поданици да се приберат в укритията.

" Славянск! Масирана бомбардировка на града. В центъра и северните елементи. Всички да останат в укритията си ", написа във Facebook Вадим Лях, кметът на този град в Донецка област, Източна Украйна, който имаше население от към 100 000 души преди началото на войната.

Една жена е била убита при обстрела на Славянск. Трима души са ранени, съобщи Ройтерс, като се базира на локалната полиция.



Украинските управляващи неведнъж приканиха цивилните, останали в Славянск, да изоставен региона, защото фронтовата линия сега е единствено на няколко километра след завладяването на Северодонецк и Лисичанск от съветската войска, отбелязва Агенция Франс Прес.

Най-малко седем души бяха убити, а 22 - ранени, при обстрела на Славянск от съветските сили от неделя насам. Избухнали са и пожари.

Славянск и близкият град Краматорск, който де факто е административният център на частта от Донецка област, която остана под украински надзор след експлоадирането на сепаратисткия протест през 2014 година, са идващите цели на съветските въоръжени сили, които не престават офанзивата си, с цел да открият цялостен надзор над Донбас. Източният украински район се състои от Донецка и Луганска област, която бе напълно превзета от Русия с рухването на град Лисичанск в неделя.

През 2014 година Славянск в продължение на няколко месеца беше под контрола на проруските сепаратисти, които водят война дружно с съветските сили против украинската войска, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР