Украинският град-крепост Авдеевка е вече почти превзет от руските окупатори.

...
Украинският град-крепост Авдеевка е вече почти превзет от руските окупатори.
Коментари Харесай

Украйна губи и Авдеевка, отрязани са пътищата за бягство на украинските войски

Украинският град-крепост Авдеевка е към този момент съвсем високомерен от съветските окупатори. Въпрос на време е да падне напълно в ръцете им, разкри „ Вашингтон пост “.

Междувременно Нова телевизия заяви, че Украйна изтегля войските си от част от Авдеевка и акцентира, че градът е център на тежки боеве от месеци. Украинското командване споделя, че не го изоставят, а се отдръпват на по-удобни позиции за защита. Според военни специалисти Украйна не може да удържи града. От четири месеца Русия се пробва да го превземе, като офанзивата им струваше хиляди убити. Авдеевка припомня ориста на Бахмут.

Градът има по-скоро алегорично, в сравнение с стратегическо значение. От 10 години той е на самата фронтова линия и украинците се гордеят с сполучливата му защита. Преди войната Авдеевка беше 30-хиляден град. Сега се счита че под хиляда души остават в руините.

Руските блогъри обаче назовават Авдеевка военното градче на Донецк и напомнят, че до неотдавна оттова украинците са изстрелвали снаряди по жилищни здания на регионалния град.

Телеграм каналът „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “, написа, че последните пътища за бягство на украинските бойци към този момент са отрязани. Украинските медии разгласиха нови карти, на които се вижда, че остават 3 км до цялостно затваряне на обръча към града, написа изданието.

" Нашият гарнизон остава в 9-ти квартал (б.а. така наречен цитадела. Вижте на картата). В другите елементи от града сме се отдръпнали, само че наклонността мисля, че е ясна ", написа един от бранителите на града.

„ Ситуацията тук към този момент не е просто „ сериозна “, разяснява нощес един от ръководителите на 3-та десантно-щурмова бригада на Украинските въоръжени сили (бившия Азов).

Съдбата на Авдиевка ще се реши в идващите 48 часа, посочи пък някогашен пълководец от батальона " Айдар ".
„ Ако през идващите дни не е допустимо да изтласкаме врага от „ Пътя на живота “ (б.а. „ Дороги жизни “, тогава гарнизонът на Авдеевка ще би трябвало да се отдръпна “, сподели пък един от известните някогашни офицери от „ Айдар “ Дикий.

Александър Бородин пък разяснява, че към момента елитните елементи, които са изпратени, с цел да бранят Авдеевка не са на 360 градуса обкръжени, само че обръчът може и да се затвори.

В съветските телеграм канали се появиха фотоси, на които се виждат затънали в лепкавата тиня бронирани машини. Бойците са принудени да минават през полето, с цел да не попаднат в плен.

В нивите западно от Авдеевка през днешния ден гибелта жъне огромна годишна продукция, разяснява пък съветският боен анализатор Борис Рожин.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР