Украинският град Бердянск вече е обсаден от руските войски, общината

...
Украинският град Бердянск вече е обсаден от руските войски, общината
Коментари Харесай

Учителка от Бердянск за ситуацията в украинския град

Украинският град Бердянск към този момент е обсаден от съветските войски, общината е напълно под техен надзор. Учителката от града Лариса Савченко описа пред " Денят стартира " за обстановката в града

" Засега сме добре, спахме у дома. Вече привикваме. Винаги нещо стреля, само че няма съображение за паника. Градът живее с съветските бойци. Държат под блокада общината, само че ѝ разрешиха да работи ", споделя тя.

В града има вода, само че медикаментите са свършили.

" Пазарът през вчерашния ден беше отворен до обяд, имам вяра че има малко стока там. Аптеките също работиха до обед. Вече няма защо да стоят хората, няма към този момент медикаменти, няма към този момент и хранителни артикули в магазините. Пекарната обаче работи, има самун ", споделя Лариса.

В съпоставяне с другите градове, в Бердянск към момента се пробват да поддържат по-нормален метод на живот.

" Това напрежение, че ще се срещнеш с бойци, които през вчерашния ден са обстреляли две цивилен коли, дори не знам има ли жертви. Казват, че са обстреляни, на места се чува нещо, само че не знам. Ходя на работа, с цел да прегледам учебното заведение и се връщам с кола ", споделя тя. В момента жителите на Бердянск за разтревожени поради пожара в региона на атомната централа Запорожие.

" Знаем, че е изгорен образователен център на територията на станцията. Те (руските бойци, бел. ред.) влязоха през вчерашния ден към 11 или 12 часа, жителите не можаха да устоят на натиска на техниката на бойците. Държаха ги три дни, излизаха по 2000 души и спираха техниката. Вчера започнаха да стрелят край хората и започнаха да предизвестяват и да настъпват ", изясни Лариса.

Според Лариса макар договарянията войната ще приключи единствено с победа на една от двете страни - Русия или Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР