Украинският град Бахмут беше подложен на тежък артилерийски обстрел тази

...
Украинският град Бахмут беше подложен на тежък артилерийски обстрел тази
Коментари Харесай

Руската офанзива в Украйна е започнала, според НАТО

Украинският град Бахмут беше подложен на тежък артилерийски обстрел тази нощ. Според НАТО Русия е почнала огромна нова атака дни преди първата годишнина от нашествието си, заяви организация Ройтерс.

Украинските бранители в източния град се защитаваха от нови наземни офанзиви под тежък обстрел, споделиха украински военни.

Украинските сили са отблъснали съветски офанзиви в едно обитаемо място в региона на Харков, към пет обитаеми места в региона на Луганск и шест в региона на Донецк, в това число в Бахмут, през последните 24 часа, заяви украинската войска рано тази заран.
Позициите в Бахмут бяха укрепени и единствено хора с военна роля бяха позволени, до момента в който всички цивилни, които желаеха да изоставен, ще би трябвало да устоят самоуверено на идващия огън, сподели заместник-командир на батальон в понеделник. „ Няма нито един квадратен метър в Бахмут, който да е безвреден или който да не е в обсега на противников огън или дронове “, сподели Павло Кириленко, губернатор на Донецка област, пред украинската национална телевизия късно в понеделник. Бахмут е съществена цел за съветския президент Владимир Путин и завладяването му ще даде на Русия нова опора в региона на Донецк и рядка победа след месеци на неуспехи. Регионите Донецк и Луганск съставляват Донбас, индустриалното сърце на Украйна, в този момент отчасти окупирано от Русия, която желае цялостен надзор. „ Виждаме по какъв начин те изпращат повече войски, повече оръжия, повече качества “, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред кореспонденти в Брюксел, като сподели, че това е началото на нова атака. Руското нахлуване над Бахмут е ръководено от наемници от групата Вагнер, които през последните три дни са постигнали дребни триумфи в северните околности на Бахмут, заяви английското министерство на защитата във вторник. Тактическото съветско нахлуване на юг от Бахмут евентуално е постигнало дребен прогрес, сподели министерството в постоянен бюлетин. Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че съветските сили се пробват да обкръжат Бахмут. „ Благодаря на всеки един от нашите бойци, които пречат на окупаторите да обкръжат Бахмут... и които държат основните ни позиции на фронта “, сподели Зеленски във вечерно послание.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР