Украинският главен прокурор Юрий Луценко бе обявен от бившия грузински

...
Украинският главен прокурор Юрий Луценко бе обявен от бившия грузински
Коментари Харесай

Михаил Саакашвили: Украинският главен прокурор е двойкаджия

Украинският основен прокурор Юрий Луценко бе разгласен от някогашния грузински президент Михаил Саакашвили (на снимката), написа газета.ру.

Политикът, който бе водач на кавказка република от 2005 до 2013 година, съобщи, че първият обвинител на източноевропейската страна е нелегитимен. "Аз няма да се предам на този двойкаджия Луценко. Той е лъжепрокурор. Ако следователите желаят да получат някаква информация, дано да дойдат тук ", съобщи Саакашвили в проведения от него през вчерашния ден палатков лагер в центъра на Киев.

По-рано през днешния ден служители на реда се пробваха да арестуват още веднъж някогашния властник на украинската черноморска Одеска област (2015-2016 г.), откакто основната прокуратура издаде заповед за търсене на името на Саакашвили. Привърженици на политика отблъснаха чиновниците на реда и още веднъж се стигна до конфликти.

Пазители на реда през вчерашния ден задържаха Саакашвили, който бе упрекнат в подкрепяне и прикриване на активността на проведени незаконни групировки. По-късно негови последователи го извадиха от полицейската кола. В отговор политикът провежда палатков лагер пред постройката на Народното събрание и изиска от Върховната рада да стартира процедура по премахване от служба на украинския президент Петро Порошенко Петро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е... към профила.

Говорител на президента на Украйна през днешния ден съобщи, че властта ще работи безкомпромисно против Саакашвили. "Ние ще покажем, че властта има мощ да се отбрани от хората, които се пробват да разцепят нашето общество ", съобщи в Народното събрание Ирина Луценко.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР