Украинският генерален щаб съобщава в резюмето си от тази сутрин,

...
Украинският генерален щаб съобщава в резюмето си от тази сутрин,
Коментари Харесай

Украинският генщаб: Боеве на север и югоизток от Бахмут

Украинският общоприет щаб оповестява в резюмето си от тази заран, 27 юли, и 154-ия ден от войната, че в най-горещия сектор на фронта, покрай Бахмут, Северск, Славянск и Краматорск, се водят яростни боеве. Най-горещата точка от последните часове е край Соледар, на към 10 км северно от Бахмут, и край Семигория и Кодема, на 11-15 км от Бахмут на югоизток.

В останалата част на фронта не престават обстрелите и въздушните набези.

В Херсонска област, съгласно Генералния щаб на Украйна, " врагът концентрира напъните си, с цел да предотврати настъплението " на украинските войски, а също по този начин организира офанзива, избрана като несполучлива, край Белогоровка на левия, източен бряг на река Ингулец в северозападната част на региона.
 Politico: Зеленски желае до 6 седмици да си върне всички окупирани територии
Politico: Зеленски желае до 6 седмици да си върне всички окупирани територии

Прогнозата е направена пред американска делегация

И Институт за проучване на войната (ISW) приказва за лека придвижване на руснаците североизточно от Бахмут.

Анализаторите на ISW цитират видеоклип с геолокация, на който се вижда по какъв начин съветски боец се разхожда свободно по автомагистралата Бахмут-Лисичанск в село Берестовое.

Сраженията за това село не престават от седмици, само че съгласно разнообразни източници от известно време то е в съветски ръце.

" На видеото се вижда, че съветската артилерия на процедура е изравнила Берестово със земята и то е празно, което допуска, че украинските елементи са се изтеглили от региона по проведен метод. Вероятно съветските сили ще се придвижат от тази позиция по автомагистрала Т1302 към Соледар и ще се опитат да щурмуват Бахмут откъм Берестовое-Соледар ", написа ISW.

ISW, която изготвя отчетите си въз основа на редица открити източници, не вижда обилни промени в останалите сектори на фронта.
 Зеленски: Стъпка по стъпка напредваме в Херсон
Зеленски: Стъпка по стъпка напредваме в Херсон

Русия не съблюдава сделките, съобщи украинският президент

Оперативното командване " Юг " на украинската войска заяви към този момент за прогрес в Херсонска област. Вчера украинците обявиха, че частите му са се укрепили на левия бряг на река Ингулец. Става дума за селата Андреевка, Белогорка и Благодатное и Лозовое.

И четирите гореспоменати села са ситуирани на река Ингулец, на левия ѝ бряг, в северозападната част на Херсонска област, на 70-75 км от Херсон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР