Украинският генерален щаб косвено потвърждава полуобкръжаването на Бахмут. Сутрешният доклад на

...
Украинският генерален щаб косвено потвърждава полуобкръжаването на Бахмут.
Сутрешният доклад на
Коментари Харесай

Украйна призна напредък на руснаците към Бахмут

Украинският общоприет щаб индиректно удостоверява полуобкръжаването на Бахмут.

Сутрешният отчет на украинския общоприет щаб от 23 януари индиректно удостоверява, че съветските войски са покрай оперативното обграждане на Бахмут, т.е. до спиране на главните пътища към него.

Сред обитаемоте места, край които украинските военни са отблъснали набези през последните 24 часа, в утринния отчет се появи и село Ступочки. Това село се намира на пътя, свързващ Бахмут с град Константиновка, който е значим център за доставяне на гарнизона в Бахмут.

Според отчета боеве се водят и в самия Бахмут .

В Бахмутското направление под обстрел са 21 обитаеми места , като с изключение на самия Бахмут от украинският генщаб изброяват още Верхнокаменско, Краснополовка, Зализне, Белогоривка, Красна гора, Бахмут, Курдюмивка. Под противников обстрел са и Авдиевка, Невелске, Първомайсо, Красногоровка, Георгиевка и Маринка.
 Отбраната на Бахмут е значима за Украйна. Версията на ISW
Отбраната на Бахмут е значима за Украйна. Версията на ISW

Пригожин се показва за жертва на Москва, а ЧВК " Вагнер " като морална единица

Генералният щаб оповестява, че руснаците " са провели несполучливи офанзиви " в направленията Лиман, Авдийвка и Запорожие и " не престават офанзивите " в направление Бахмут. И в други направления - водеща е отбраната.

Заплахата от съветски удари с потребление на ракети на сухоземно, морско и въздушно базиране и " дронове камикадзе " остава. Припомняме, че тази нощ за

През денононощието съперникът е направил 4 ракетни и 5 въздушни удар а. Също по този начин са осъществени над 40 обстрела от реактивни системи.

В Запорожско направление над 20 обитаеми места са потърпевши от артилерийски огън, измежду които Вилно поле, Времивка и Новопил в Доннецк и Хуляй поле, Павловка, Новоданиловка, Степове, Орихов, Щербаки и Мала Токмачка.
 Какво се случва на Запорожкия фронт?
Какво се случва на Запорожкия фронт?

Противоречиви изказвания на страните

В Херсонска област са потърпевши регионите на обитаемоте места Дудчани, Инхулец, Гавриловка, Бургунка, Манастирско, Антоновка и Херсон. Украинският генщаб оповестява, че в последните 5 дни в обитаемоте места Виноградове и Бриловка на Херсонска област е пристигнало попълнение на витална мощ на окупаторите.

Градската болница на Днипро, Запорожска област, е претъпкана, като там са изпратени и лекари от Руската федерация.

Едновременно с това назначеният от Москва водач на сепаратистите в окупираните елементи на Донецка област Денис Пушилин разгласява видеоклип в Telegram, на което се вижда по какъв начин се разхожда и кара през необитаеми региони с изцяло разрушени здания . " Днес посетих Соледар ", декларира Пушилин в съпътстващото иизявление. Русия съобщи, че е превзела Соледар при започване на януари. Украйна в никакъв случай не е потвърждавала това обществено.
 Британското разузнаване: Украинските сили евентуално са се изтеглили от Соледар
Британското разузнаване: Украинските сили евентуално са се изтеглили от Соледар

Битката за Бахмут продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР