Украинският генерален прокурор каза днес, че не знае да има

...
Украинският генерален прокурор каза днес, че не знае да има
Коментари Харесай

Украинският генерален прокурор не знае за доказателства срещу сина на Джо Байдън

Украинският общоприет прокурор сподели през днешния ден, че не знае да има доказателства за нарушавания, осъществени от сина на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, и че досега не е бил издирван от задгранични юристи във връзка със случая, съобщи Ройтерс.

В телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски на 25 юли американският президент Доналд Тръмп изискал от него да проверява Байдън и сина му Хънтър, който работел за украинска газова компания. Този диалог стана причина против Тръмп да стартира следствие за импийчмънт, което би трябвало да откри дали президентът се е опитал да се облагодетелства политически, настоявайки за задгранично следствие против един от главния си политически противници.

Запитан на конференция дали разполага с доказателства за корист от страна на Хънтър Байдън, украинският общоприет прокурор Руслан Рябошапка отговори, че той няма такава информация.

На въпрос дали персоналният юрист на Тръмп Рудолф Джулиани е влизал в контакт с него, Рябошапка отвърна, че чужденци не са контактували с прокуратурата.

По-рано през днешния ден украинската генерална прокуратура заяви, че проверява още веднъж делата, свързани с газовата група "Бурисма ", в която преди време е работил синът на Джо Байдън. Рябошапка изясни, че прокуратурата преразглежда случаи, в които са били взети "незаконни процесуални решения " и те не засягат сина на Джо Байдън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР