Украинският генерален прокурор Ирина Венедиктова съобщи днес, че са били

...
Украинският генерален прокурор Ирина Венедиктова съобщи днес, че са били
Коментари Харесай

Украйна: Открихме 26 тела под две рухнали сгради в град Бородянка

Украинският общоприет прокурор Ирина Венедиктова заяви през днешния ден, че са били открити 26 тела под две рухнали здания в град Бородянка, Киевска област, който е претърсван от украинските управляващи след изтеглянето на съветските сили оттова, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3932
На излъчена по малкия екран конференция Венедиктова не заяви дали управляващите са открили повода за гибелта, само че упрекна съветските сили, че са нанесли въздушни удари против града преди да го овладеят. Русия отхвърля да взема на прицел цивилни.

Евакуационните влакове за популацията на Източна Украйна бяха блокирани през днешния ден от съветски удари по единствената железопътна линия, останала под украинския надзор, заяви шефът на украинските железници Александър Камишин.

„ Врагът нанесе въздушни удари по железопътната линия до гара Барбенково, на линията от Донецк. Това е единственият първоначален железопътен маршрут от градове като Славянск, Краматорск и Лиман, който е под украински надзор “, написа служителят в Teлеграм.

Тази линия през днешния ден е " маршрут за оцеляване на десетки хиляди наши съграждани ". Според него три влака са блокирани в Славянск и Краматорск.

" Чакаме края на обстрелите, за изясняване обстановката. Пътниците от блокираните влакове се трансферират по гарите до това изясняване ", написа още той.

Украинските управляващи приканват популацията на източните райони под негов надзор да се изтегля допустимо най-скоро, като предвиждат масирана атака там от съветските сили.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай предизвести през днешния ден, че това е " последният късмет ", защото руснаците " отрязват всички вероятни изходни направления ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР