Украинският енергиен монополист Нафтогаз разкрива опасностите, които крие проектът Северен

...
Украинският енергиен монополист Нафтогаз разкрива опасностите, които крие проектът Северен
Коментари Харесай

Нафтогаз: Северен поток 2 e капан за Европа

Украинският енергиен монополист " Нафтогаз " разкрива заплахите, които крие планът „ Северен поток 2 “ за европейските страни, съобщи РИА " Новости.
Украинската компания окачестви газопровода като „ капан “ за Европа и упрекна съветските управляващи в потребление на езика на шантажа и силата.
„ Ние знаем, че Украйна претърпя и се оправи с трите енергийни рецесии, устроени от „ Газпром “, се споделя в известие на „ Нафтогаз “, съгласно БГНЕС.
Компанията благодари на ОССЕ за приемането на резолюция, в която „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “ са избрани като евентуално рискови, доколкото могат да бъдат употребявани за оказване на политически напън от страна на Русия.
„ Северен поток 2 “ минава по дъното на Балтийско море от съветското крайбрежие до Германия и минава през териториите и изключителните стопански зони на Финландия, Швеция и Дания, като последната към момента не е дала единодушие за строителството на газопровода.
Европейските страни, подкрепящи плана, са Германия, Австрия и Норвегия. Привържениците на плана са заинтригувани от надеждна и непрекъсната доставка на газ.
Против са се оповестили Полша Латвия и Литва, както и Украйна, която не е съгласна да губи доходи от транзитирането на съветски газ през нейна територия. По предварителни планове на управляващите в Киев, стартирането на „ Северен поток 2 “ ще докара до годишни загуби в размер на 3% от Брутният вътрешен продукт на страната.
Съединени американски щати също са срещу реализацията на плана, защото възнамеряват да доставят в Европа личен шистов газ.
Руските управляващи неведнъж означават, че „ Северен поток 2 “ е извънредно стопански план, който ще има голям принос за застраховане на енергийната сигурност на Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР