Украинският доктор Менгеле, ръководител на проекта Мобилна болница Генадий Друзенко,

...
Украинският доктор Менгеле, ръководител на проекта Мобилна болница Генадий Друзенко,
Коментари Харесай

Украинският д-р Менгеле, наредил да бъдат кастрирани заловените руски военни, опитва да се извини

Украинският " лекар Менгеле ", началник на плана " Мобилна болница " Генадий Друзенко, който в неделя съобщи пред държавната телевизия, че е заповядал на лекарите си да кастрират пленените съветски бойци, очевидно се е изплашил и се пробва да се оправдае и извини, пишат съветски медии.

Чудовищното си изказване Друзенко изяснява с " страсти ".

 00-11

Впрочем, явно въпросният " доктор " не се е засрамил, а се е уплашил, разясняват съветски издания. Според тях в интернет към този момент са се появили в открит достъп персоналните му данни, включително адресът и номерата на телефоните му.

 00-12_1

Междувременно от думите на Друзенко са се заинтересували освен съветските бойци, които вземат участие в специфичната интервенция на територията на Украйна, само че и Следственият комитет на РФ.

Шефът на ведомството Александър Бастиркин е заповядал неотложно да бъде формирано наказателно дело и да се даде процесуална оценка на " дейностите на лекаря, заел позиция, противоречаща на закона и в прорез с нормите на здравната нравственос ".

За установяването на местонахождението му ще се реши дали Друзенко да бъде разгласен за интернационално търсене за привличане към наказателна отговорност.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР