Украинският депутат Андрей Деркач публикува записи, за които се твърди,

...
Украинският депутат Андрей Деркач публикува записи, за които се твърди,
Коментари Харесай

Порошенко се е съветвал с Байдън за вътрешните работи на Украйна?

Украинският народен представител Андрей Деркач разгласява записи, за които се твърди, че са на диалози сред някогашния президент на Украйна – Петро Порошенко, някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати и сегашен кандидат-президент – Джо Байдън, и ръководителя на Държавния департамент – Джон Кери.

Разговорите сред тримата са на тематика вътрешната политика на Украйна, написа уеб сайтът Strana.ua – от конфигурацията на някогашната ръководеща коалиция до назначението на нов основен прокурор.

Деркач твърди, че диалозите са се провели в края на 2015 година и през 2016 година, а самите записи били предоставени от проверяващи публицисти. Според тях персонално Порошенко е записвал позвъняванията си с американските политици.
Украйна проверява Петро Порошенко за държавна измяна Проверката против него е обвързвана с случая в Керченския проток, при който бяха арестувани 24 украински моряци
Една от тематиките е даването на 1 милиарда $ в подмяна на запазването на схемата на работа на „ Burisma “ – компанията, която се свързва със сина на Джо Байдън.

В различен диалог от 3 декември 2015 година - този път с Кери, американският посланик приканва украинския президент да „ прегледа опцията за решение на казуса със промяната на генералния прокурор Виктор Шохин “. Кери споделя, че този въпрос безпокои вицепрезидента Байдън.

Записите:



Следващият диалог, по думите на Деркач, е на 22 март 2016 година сред Порошенко и Байдън, или четири дни преди свалянето на Шохин от служба.

„ Ако имате ново държавно управление и нов общоприет прокурор, ще бъда подготвен да подпиша обвързване на стойност 1 милиарда $ “, споделя гласът, за който се твърди, че е на Байдън.
Разсекретиха документи, уличаващи Доналд Тръмп в политически напън Според неизвестен сигнал американският президент е изискал следствие, с което да си помогне за изборите следващата година
В отговор другият събеседник дефинира думите на американския политик като „ извънредно мощна мотивация “.

„ Един от вероятните претенденти за тази служба е водачът на моята секта [Юрий] Луценко (...) Ако смятате, че политически стимулираната персона не е напълно подобаваща, от ваша позиция, ще отдръпва предлагането си “, споделя гласът, за който се твърди, че е на Порошенко.

Според записите украинският президент моли да му бъде изпратен човек от американското посолство или от друга страна, с който да съгласува въпроса с работата на прокуратурата.

В записите се съдържат и други данни, които приказват за интервенция на американските политици във вътрешните работи на Украйна. Байдън поучава колкото е допустимо по-скоро да се организира национализация на „ Приватбанк “, догато Доналд Тръмп още не е пристигнал на власт в Съединени американски щати.
Фалстарт: Жена упреква Джо Байдън в полово принуждение Кандидатът на демократите за идващ президент на Съединени американски щати опроверга изказванията
Порошенко дава пояснения за повишението на цените за украинците и трансформирането на предприятия в страната.

Според депутата Андрей Деркач записите съдържат учредения за покачване на обвиняване против Порошенко в държавна измяна.
По материали на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР