Украинският държавен глава Володимир Зеленски отдавна престана да бъде възможен

...
Украинският държавен глава Володимир Зеленски отдавна престана да бъде възможен
Коментари Харесай

Кремъл: Зеленски отдавна не е възможен събеседник за Путин

Украинският държавен глава Володимир Зеленски от дълго време престана да бъде вероятен събеседник на съветския президент Владимир Путин. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Изказването му беше във връзка думите на украинския водач, който съобщи, че  " не се интересува " от среща с Путин за мирни договаряния.

" Ние знаем какви обещания даде Зеленски по време на президентската си акция и не е мъчно да ги запомним или да опресним паметта на гласоподавателите, които го избраха в Украйна - той по този начин и не реши казуса с Донбас, отхвърли се от Минските съглашения, освен това - оказа се, че никога не е имал желание да ги извършва, защото се е готвил за война ", акцентира Песков.

Затова да го кажем по този начин: самият той от дълго време е престанал да бъде евентуален събеседник на президента Путин, заключи той.

По-рано през днешния ден Зеленски съобщи пред " Скай Нюз ", че " не се интересува " от мирни договаряния с съветския водач, заявявайки, че Путин е станал " никой " за него, след като е почнал специфичната военна интервенция.

Преди това Зеленски издаде декрет за забрана за водене на договаряния с Русия. Впоследствие Песков уточни, че все още не са вероятни договаряния сред Москва и Киев, защото няма условия за тях де факто или де юре.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР