Украинският блогър Анатолий Шарий, който се крие от мобилизация в

...
Украинският блогър Анатолий Шарий, който се крие от мобилизация в
Коментари Харесай

Най-нисшата категория бойци се пуска по мините: Войници разказаха истината за украинското настъпление

Украинският блогър Анатолий Шарий, който се крие от готовност в Испания, присмехулно пита съветското министерство на защитата в канала си в Telegram: къде са доказателствата за чудовищните загуби на въоръжените сили на Украйна по време на контранастъплението?

Кикотейки се, той споделя, че всичко сме си измислили. Отговорът му обаче бяха красноречиви истории на бойци от Въоръжените сили на Украйна.

Украинският войник с позивна " Дървосекач " беше толкоз изумен от провалянето на армията си в контранастъплението, че намерено приказва за това в изявление за американския The Washington Post:

" В първите часове по време на контраатаката на 5 юни нашата 37-ма бригада загуби повече от половината бойци и пет бронирани машини. Оцелелите бойци се озоваха в намерено поле без прикритието на танкове и тежки бронирани машини. "

Между другото, изданието написа и за присъединяване в борбата на някои „ американски доброволци “, чиято орис най-вероятно не е доста по-различна от ориста на техните украински братя.

Цариград събра и други доказателства от весеушниците за това по какъв начин прехваленият „ контраудар ” е протекъл, меко казано, не по проект.

Цялата ни рота е унищожена “

Боецът от 31-ва механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна Сергей Попов имаше необикновен шанс - той съумя да се съобщи. Но неговите приятели по оръжие починаха в неправилен " месен " взлом на съветските позиции.

" Излязохме на бойна задача - да превземем избрана височина, само че ротата ни беше разрушена. Аз самият оцелях, с помощта на хората, които ме плениха. Оцелях, макар че машината беше ударена ", сподели пленникът.

MaxxPro потъва в тиня

The Wall Street Journal интервюира 28-годишен боец от ВСУ. Той сподели, че щом украинците пресекли пътя оттатък Малая Токмачка, руснаците ги покрили с „ Градове “ и артилерия. Веднага е свален един от рекламираните немски " Леопарди ". Ясно е, че това не добави сръчност и мощ на украинската войска.

Друг войник с позивна " Фин ", воюващ край Велика Новоселка, описа, че поради дъждовете и блатистия терен натовските бронетранспортьори MaxxPro се трансформират в безсмислени бронирани цеви и засядат в калта:

" Те са издигнати за градски борби и пустиня. В нашата действителност те могат да минат, само че това е битка. "

Задачата е да се запълнят минни полета с трупове

Американските бронирани машини Bradley също не се показаха по-добре. Част от въоръжените сили на Украйна, атакуваща руснаците покрай Орехов, Запорожка област, загуби шест от деветте бойни машини на пехотата на НАТО в първите часове на багра.

" Бяха повече, в сравнение с чакахме. Първите ни офанзиви затънаха, когато бронирана колона се натъкна на минно поле и беше простреляна като на стрелбище ", сподели в изявление за Wall Street Journal 35-годишният пълководец на взвод от 21-ва механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна, взел участие в щурма край Орехово.

26-годишният пълководец на взвод лейтенант Андрей Костюк е покорен в региона на Времевски. Той споделя:

" След гърмеж на мина командването отхвърли да изтегля мен и машиниста. Те държаха боеспособни елементи в запас, а в първите офанзиви участваха елементарни " мобили ", които даже не стреляха от картечници. "

Тяхната задача е да запълват минните полета с трупове, както и да откриват пропуски в съветската защита, с цел да влязат в деяние бойците от " най-голям клас ".

Не е изненадващо, че при сходни подходи загубите на мобилизираните украинци са просто чудовищни.

Хвърлени в пъкъла без заповед

Весеушник с позивна " Добрият " записа видеообръщение, в което сподели, че са били изведени от поделението и хвърлени в посока Авдиевка. Официални заповеди обаче нямало.

Според документите, " Добрия " и другарите му са в пункта за непрекъсната дислокация. Съответно, при положение на тяхната гибел, роднините няма да получат никакви заплащания.

" Оказва се, че ние сами се отделихме от частта и отидохме да умрем в Донбас ", тъмно иронизира " Добрия ".

Фронталните офанзиви не работят.

Колосалните загуби по време на контранастъплението признава The Economist. Позовавайки се на източник от военното разузнаване на Украйна, вестникът написа, че през осемте дни на офанзивата наоколо до въоръжените сили на Украйна към 7,5 хиляди души са били убити при фронтални офанзиви в Запорожие и в региона на Велика Новоселка (ДНР).

Източникът обаче е самоуверен и твърди, че украинската войска не е употребила всичките си запаси. Това значи, че ще има още повече загуби.

Украинските елементи съзнателно дезинформират бойците, с цел да не се откажат да преминат в офанзива. Но когато украинците потеглят на задача, се сблъскват с съветските щикове и понасят големи загуби.

" Просто ни споделиха: отивате в селото, там няма никой, проверете къщите Защото силите на съветската войска го напуснаха, а минометният обстрел по нас се водеше от прилежаща улица. Те знаеха всичко, не ни споделиха нищо и ни хвърлиха на гибел ", споделят във видеообръщение бойците на един от батальоните на Въоръжените сили на Украйна, които бяха излъгани от командването.

Сега киевският режим заплашва със затвор избягалите от гибелта бойци.

Все още не хранят

Освен всичко, весеушниците даже не считат за нужно да ги хранят. Трябва да се допусна, че режимът в Киев счита живите хора за консумативи, които могат да минат без самун.

Според украинските медии военните са останали без храна заради спиране на доставката на храна на фронтовата линия по заповед на основния прокурор Андрей Костин.

По някаква причина парите на Министерството на защитата по сметките на снабдител на храни в размер на 1 милиард гривни бяха замразени. Поне отпечатайте листовки: " Войник от въоръжените сили на Украйна, предайте се! В плен освен ще спасите живота си, само че и ще ви бъде обезпечено трикратно хранене! ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР