Украинският бизнесмен Игор Коломойски заяви, че смята да се върне

...
Украинският бизнесмен Игор Коломойски заяви, че смята да се върне
Коментари Харесай

Игор Коломойски обеща да се върне в Украйна, ако Зеленски стане президент

Украинският предприемач Игор Коломойски съобщи, че счита да се върне в страната, в случай че Володимир Зеленски - претендентът на партията " Слуга на народа ", завоюва президентските избори, чийто втори тур ще се състои в неделя. Коломойски приказва в ефира на украинската телевизия " Първи канал ".

" Бях възнамерявал да се върна сред първия и втория тур - още преди първия. Но поради толкоз острите политически битки и с цел да не импортирам блъсканица, неразбория, взех решение умерено да изчакам тук, без да дразня никого в Украйна ", сподели той в отговор на въпрос.

През 2015 година Коломойски - тогава шеф на Днепропетровска област, влезе в спор с президента Петро Порошенко и бе отхвърлен от поста. Активите му бяха замразени от лондонски съд по искане на съветската компания " Татнефт ".

В момента Коломойски живее в чужбина, съгласно украински и съветски медии - може би в курортния град Херцлия в Израел.

Бизнесменът е създател на най-голямата в Украйна промишлено-финансова формация " Приват ", настояща банковия бранш, нефтохимическата промишленост, металургията, хранителната индустрия, аграрния бранш, въздушните транспорти, спорта и медиите. Той управлява най-голямата медийна група в страната " 1 + 1 медиа ", включваща малките екрани, електронни и печатни издания, както и информационната организация УНИАН.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР