Украинският бизнесмен Игор Коломойски заяви, че смята да се върне

...
Украинският бизнесмен Игор Коломойски заяви, че смята да се върне
Коментари Харесай

Олигархът Коломойски ще се върне в Украйна при победа на Зеленски

Украинският предприемач Игор Коломойски съобщи, че счита да се върне в страната, в случай че Володимир Зеленски - претендентът на партията "Слуга на народа ", завоюва президентските избори, чийто втори тур ще се състои в неделя. Коломойски приказва в ефира на украинската телевизия "Първи канал ", заяви ТАСС.

"Бях възнамерявал да се върна сред първия и втория тур - още преди първия. Но поради толкоз острите политически битки и с цел да не импортирам блъсканица, неразбория, взех решение умерено да изчакам тук, без да дразня никого в Украйна ", сподели той в отговор на въпрос.

През 2015 година Коломойски - тогава шеф на Днепропетровска област, влезе в спор с президента Петро Порошенко и бе отхвърлен от поста. Активите му бяха замразени от лондонски съд по искане на съветската компания "Татнефт ".

В момента Коломойски живее в чужбина, съгласно украински и съветски медии - може би в курортния град Херцлия в Израел.

Бизнесменът е създател на най-голямата в Украйна промишлено-финансова формация "Приват ", настояща в банковия бранш, нефтохимическата промишленост, металургията, хранителната индустрия, аграрния бранш, въздушните транспорти, спорта и медиите. Той управлява най-голямата медийна група в страната "1 + 1 медиа ", включваща малките екрани, електронни и печатни издания, както и информационната организация УНИАН.

В Украйна свързват влизането на Зеленски в политиката точно с видния бизнесмен, само че самият претендент нееднократно е заявявал, че "не е план на Коломойски ", припомня ТАСС.

Почти три четвърти от украинските гласоподаватели, създали към този момент своя избор, са решили да поддържат Володимир Зеленски във втория тур. За Порошенко считат да гласоподават 27 на 100, сочат огласени през днешния ден данни от анкета на социологическата група "Рейтинг ".

Като цяло 52 на 100 от запитаните показват подготвеност да поддържат Зеленски, 19 на 100 - да гласоподават за Порошенко, още 19 % се двоумят, а 10 на 100 не считат да гласоподават въобще.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР