Украинските войски загубиха най-малко 100 войници и 4 бронетранспортьора по

...
Украинските войски загубиха най-малко 100 войници и 4 бронетранспортьора по
Коментари Харесай

Рогов: ВСУ загубиха най-малко 100 войници и четири бронетранспортьора в Запорожие

Украинските войски изгубиха минимум 100 бойци и 4 бронетранспортьора по време на офанзивата в региона на Работин и Копаней в посока Ореховск. Това сподели за съветската осведомителна организация ръководителят на придвижването „ Ние сме с Русия “ Владимир Рогов.

" В посока Ореховск украинските въоръжени сили се пробваха да настъпят в региона сред Работин и Копани, бяха унищожени минимум четири бронетранспортьора. Загубите на врага са минимум 100 бойци. Нашите момчета, отблъснали офанзивата, напреднаха 700-800 м ”, сподели още Рогов.

Рогов добави, че в това направление съветските сили са отбили и офанзива на украински войски в региона на село Вербовой.

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. Както заяви на 30 октомври министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу, през това време Киев е изгубил над 90 хиляди военни убити и ранени, както и към 600 танка и 1,9 хиляди бронирани машини от разнообразни класове. Според ръководителя на съветското министерство на защитата Украйна не е съумяла да реализира никакви тактически значими триумфи. На 15 октомври съветският президент Владимир Путин съобщи, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е изцяло провалено, макар че Киев приготвя нови дейни настъпателни дейности в избрани сектори на фронта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР