Украинските войски трябва да използват 50-годишни съветски граждански автомобили Лада,

...
Украинските войски трябва да използват 50-годишни съветски граждански автомобили Лада,
Коментари Харесай

Украинските войски използват 50-годишни лади: Bild

Украинските войски би трябвало да употребяват 50-годишни руски цивилен коли " Лада ", с цел да доближат до фронтовата линия, заяви немският таблоид " Билд ", като се базира на няколко бойци и офицери. Източници на изданието описват за " големи проблеми ", вариращи от несъответстващо командване до остра липса на главно военно съоръжение и доставки.

Войниците показват изострен дефицит на бронетранспортьори и военни високопроходими коли, което постанова зависимостта от самофинансиращи се цивилен коли за боен превоз.

" В автосервиза плащаме за всичко от личния си джоб ", сподели един от бойците.

Силите на Киев страдат и от неналичието на разследващи и ударни безпилотни летателни апарати, които също би трябвало да закупуват сами или да получават от разнообразни филантропични организации и частни донори. Някои елементи би трябвало да разчитат на особено конструирани безпилотни летателни апарати, оборудвани с елементи, направени на 3D принтери, оповестява един от източниците на Bild.

" Освен това плащаме наем за къщите, в които спим, и за храна. Това те кара да се ядосваш ", споделя един от бойците. Той добави, че до момента в който Русия " влага всичко " в своите сили, украинските им сътрудници би трябвало да разчитат най-вече на себе си.

Ефективността на съветските безпилотни летателни апарати и непрекъснатото им наличие на бойното поле също мощно лимитират опциите на украинските войски, настояват няколко източника пред Bild. Системите за противовъздушна защита, доставени на Киев от Запада, съвсем не доближават до фронтовата линия, признаха някои от тях.

" Десетки западни противовъздушни системи, като да вземем за пример [произведените в Германия] самоходни зенитни оръдия Гепард, се употребяват като стационарни системи за противовъздушна защита " в украинските градове, споделя един от бойците пред Билд. " На фронта съвсем нямаме такива елементи от оборудването ", добави той.

Мнозина, които приказваха с Bild, бяха мощно сериозни и към висшето командване на страната, което съгласно тях е свело до нула цялото образование на НАТО. " Тъй като висшите офицери са същите като преди, съвсем нищо не се е трансформирало във връзка с воденето на война в съпоставяне със руската ера ", споделя пред Bild боец, подготвен от натовски страни, и прибавя, че украинските сили не организират никакви интервенции с " комбинирани оръжия ".

Мнозина в редиците на военните стават все по-гневни на политическото и военното управление на Украйна, удостоверяват източниците на Bild.

" Генералният щаб в никакъв случай не е трябвало да предава заповедите за контраатака, дадени на [президента Владимир] Зеленский от чужбина ", споделя един от офицерите пред вестника.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР