Украинските войски постигнаха нови успехи на юг и изток, докато

...
Украинските войски постигнаха нови успехи на юг и изток, докато
Коментари Харесай

Украйна съобщава за някои успехи на изток и юг

Украинските войски реализираха нови " триумфи " на юг и изток , до момента в който се пробват да продължат контранастъплението си против съветските сили, сподели в четвъртък заместник-министърът на защитата Анна Маляр, представена от Ройтерс.

Силите на Киев напредват постепенно против съветските минни полета и окопи в южния сектор на фронта, като се пробват да доближат Азовско море и да разделят съветските войски.

" Има някои триумфи, по-специално в посока Новоданиловка-Новопрокоповка ", съобщи Маляр в " Телеграм ", имайки поради две югоизточни села в Запорожка област.

Новопрокоповка се намира по-на юг от стратегическото населено място Роботине, което

Маляр също сподели, че силите на Киев не престават с настъпателните си интервенции на юг от разрушения източен град Бахмут , който беше високомерен от съветските войски през май.

Генерал-полковник Александър Сирски, командващ сухопътните сили на Украйна, също заяви за " позитивна динамичност " на Бахмутския фронт , само че не даде детайлности.

Тежки боеве са се водили в селата Клешчееевка, Курдюмивка и Андреевка, сподели Маляр.

Тя добави, че " дейни " боеве се водят и на Лиманския фронт на изток, където съветските войски са се пробвали да настъпят покрай селата Новоегоровка и Белогоровка в Луганска област.
 ISW: В Русия се ускоряват рецензиите против Кремъл и цензурата
ISW: В Русия се ускоряват рецензиите против Кремъл и цензурата

Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е желал скрито заравяне за Пригожин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР