Украинските войски постигнаха напредък в източния сектор на фронта в

...
Украинските войски постигнаха напредък в източния сектор на фронта в
Коментари Харесай

Украйна съобщава за успехи на изток

Украинските войски реализираха прогрес в източния бранш на фронта в своето контранастъпление, само че са под напън по-на север, споделиха украински публични лица в четвъртък, представени от Ройтерс.

Руските сили, подкрепени от щурмови самолети Су-35, са почнали да нападат по фронтовата линия в посока Макеевка в Луганска област, сподели представител на Източната група сили на Украйна.

" Най-сложна е ситуацията в бранша Лиман-Купянск ", сподели представителят Илия Евлаш пред украинската телевизия, имайки поради два града, превзети от украинските войски в края на предходната година, само че към момента подложени на съветски офанзиви.

" Интензивността на щурмовете там се усили... Противникът избра нова точка - Макеевка - и насочва всичките си съществени старания в тази посока. Разбира се, ние също отбиваме вражеските офанзиви и нанасяме вреди на силите и техниката. "

Периодично избухват боеве покрай Лиман и Купянск и Украйна споделя, че Русия е предислоцирали повече от 110 000 бойци в региона.

Руска ракета удари магазин и прилежащо кафене в четвъртък в село Гроза, западно от Купянск, убивайки 51 души, до момента в който жителите участваха на помен за умрял украински боец.

Също по този начин на изток украинските сили се борят да си върнат земите покрай разрушения град Бахмут, високомерен от съветските сили през май след месеци на борби.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във вечерния си отчет съобщи, че силите на Киев са " постигнали триумф " южно от Андреевка - село в Донецка област, южно от Бахмут, превзето от украинските войски предишния месец.

В отчета се споделя, че съветските сили несполучливо са се пробвали да си възвърнат изгубени позиции в южния бранш на фронта.

Руските информация за сраженията гласят, че силите на Москва са отблъснали две украински офанзиви западно от следения от Русия град Донецк.

Украинският общоприет щаб заяви, че неговите сили не престават настъплението си на юг в региона на Запорожие и са отблъснали съветска офанзива покрай село Роботине.

Президентът Володимир Зеленски призна, че контранастъплението протича по-бавно, в сравнение с биха желали военните, само че отхвърли западните рецензии за тактиката на Киев.
ТЕМА преди 1 ден 1018 преди 1 ден 862 преди 2 дни 974
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР