Украинските войски казват, че са нападнали три руски командни поста

...
Украинските войски казват, че са нападнали три руски командни поста
Коментари Харесай

Украинци нападнали руски контролни постове и складове за боеприпаси в Херсонска област

Украинските войски споделят, че са нападнали три съветски командни поста и минимум два склада за муниции в Херсонска област, Южна Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според украинското командване при нападението са били убити 11 съветски бойци, унищожени са били 11 ракетни установки, три бронирани машини и самоходна гаубица.

Началникът на назначената от Русия администрация там Владимир Леонтев удостовери за РИА " Новости ", че са осъществени набези. По думите му град Нова Каховка е бил обстрелван четири пъти. По думите му е ударена водноелектрическа централа на р. Днепър.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски e провел „ загадка ” среща с представители на бранша на защитата и сигурността. Това излиза наяве от информация, оповестена в формалния уебсайт на президента, представена от NOVA.

На срещата са участвали ръководителите на Въоръжените сили, разследващите организации, Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, Службата за сигурност на Украйна и други отбранителни сили.

Участниците в срещата в режим „ скришен ” са получили информация за оперативната обстановка на фронта, разгледали са въпроси, свързани със сигурността и защитата. Бил е подложен и акцент върху потребностите на украинската войска и координацията на разнообразни равнища с интернационалните сътрудници на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР