Украинските военновъздушни сили унищожиха най-малко два руски склада за боеприпаси

...
Украинските военновъздушни сили унищожиха най-малко два руски склада за боеприпаси
Коментари Харесай

Украйна съобщи за унищожени складове на врага, Русия - за ударена болница в Донецк и жертви

Украинските военновъздушни сили унищожиха минимум два съветски склада за муниции и позиции на системи за противовъздушна защита при боеве в източната част на Украйна, заяви украинският общоприет щаб, представен от ДПА. При интервенцията Военновъздушни сили са направили няколко задачи, само че щабът не разясни къде тъкмо се намират местата, за които става дума.

В същото време съветските управляващи оповестяват за масиран украински обстрел над центъра на Донецк в неделя вечерта, две жертви и значително ранени. Руските медии и управляващите в непризната Донецка национална република оповестиха за украински обстрел по центъра на Донецк с реактивни системи " Град ".

Пострадали са здания във Ворошиловски и Киевски регион на града. Ударена е била болница, откъдето пациентите и медицинският личен състав са евакуирани, само че един от ранените при обстрела е умрял, осведоми " Известия ". Избухнал е пожар и личният състав и пациентите са били евакуирани.

А тази заран управляващите в Донецк оповестиха, че втори пациент измежду ранените при ракетната офанзива, е умрял.

Междувременно Киев заяви, че е свалил 9 дрона над града, а украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че отбраната на границите на Украйна е " непрекъснат приоритет " и че страната му е подготвена за всички вероятни сюжети с Русия и съюзничката й Беларус, съобщи Ройтерс.

" Защитата на нашата граница както с Русия, по този начин и с Беларус, е наш непрекъснат приоритет ", съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение. " Ние се приготвяме за всички вероятни отбранителни сюжети ", добави той.

Коментарът му идва в навечерието на посещаване в Беларус на съветския президент Владимир Путин на фона на полемики за допустима нова атака от страна на Москва и догатки, че тя би могла да пристигна откъм Беларус, отбелязва организацията.

В обръщението си Зеленски насочи нов апел към западните страни да обезпечат на Украйна ефикасни въздушна защита. Той също по този начин сподели, че силите му държат под надзор град Бахмут в Източна Украйна, където се водеха едни от най-ожесточените боеве.

Той сподели още, че е възобновено електричеството на още три милиона украинци след последните съветски офанзиви против инфраструктурата, с което общият брой на жителите с възобновено електроснабдяване е достигнал девет милиона през последните два дни.

" Електроснабдяването беше възобновено за още три милиона украинци. Плюс шест милиона през вчерашния ден. Това значи, че след терористичните офанзиви в петък към този момент имаме резултат за над девет милиона души ", уточни украинският президент.

Русия изстреля голям брой ракети против енергийната мрежа на Украйна в петък, като умъртви минимум трима души и повреди девет енергийни уреди, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Президентският консултант Олексий Арестович твърди, че Русия е понесла тежки загуби при яростните боеве в региона на донбаския град Бахмут, където съветско поделение, формирано от сред 400 и 800 души, беше ненадейно при деликатно готова засада и " извадено от строя ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР