Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили три руски изтребители-бомбардировачи

...
Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили три руски изтребители-бомбардировачи
Коментари Харесай

Украйна се похвали с три свалени руски СУ-34

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили три съветски изтребители-бомбардировачи Су-34, летящи на юг по обяд в петък, написа съветската работа на " Би Би Си ".

В същото време провоенният съветски телеграм канал Fighterbomber удостовери загубата на най-малко един съветски аероплан . " Причините се обясняват, екипажът се търси ", написа той.

Други съветски военни източници оповестяват, че през днешния ден съветската военна авиация е изгубила повече от един аероплан.

Подробностите за провалянето на Су-34 са незнайни, само че самият факт, че три бойни самолета бяха свалени за малко време, а евентуално и в един налет, допуска, че това може да е добре планувана интервенция на украинската авиация,  пише кореспондентът на " Би Би Си "  Павел Аксьонов.

В украинските и съветските обществени мрежи се въртят доста версии по какъв начин е могло да се случи това. Мнозина спекулират, че това може да е система за противовъздушна защита Patriot. На 14 декември Министерството на защитата на Германия заяви, че е трансферирало втори подобен комплекс в Украйна.
 Русия свалила пет украински дрона край Москва
Русия свалила пет украински дрона край Москва

В рамките на по-малко от час
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР