Украинските военновъздушни сили са нанесли 17 удара по позиции на

...
Украинските военновъздушни сили са нанесли 17 удара по позиции на
Коментари Харесай

17 удара нанесли украинските ВВС за денонощие

Украинските военновъздушни сили са нанесли 17 удара по позиции на съперника през последното денонощие, в това число и пет удара по позиции на зенитно-ракетни системи. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във " Facebook ", представен от " Укринформ ".

През последното денонощие съветските войски са нанесли един ракетен удар и са разкрили огън с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) към 10 пъти.

Врагът употребява и 28 безпилотни самолета-самоубийци Shahed-136, създадени в Иран. Силите за защита на Украйна смъкнаха 23 от тях.

Вражеските снаряди нанесоха вреди на гражданската инфраструктура, като раниха при тях и цивилни.

Във волинското и полиското направление обстановката остана съвсем непроменена. Няма признаци за образуване на противникови настъпателни групи.
 След следващата съветска офанзива: Девет области в Украйна са без ток, съществени вреди в Киев
След следващата съветска офанзива: Девет области в Украйна са без ток, съществени вреди в Киев

Най-тежка е обстановката в Централен, Източен и Днепърски регион

В Слобожанско направление съветските войски нанесоха артилерийски удари по украински позиции край Стрилеча, Глибоко, Вовчанск и Дворична в региона на Харков.

В купянското и лиманското направление съветските окупанти обстрелваха Котляровка, Крохмално и Берестово в Харковска област и Стелмаховка, Макеевка, Площанка, Червонопопивка и Диброва в Луганска област.

В направленията на Бахмут и Авдиевка съветските окупатори не престават да правят щурмови дейности. Противникът употребява танкове, минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия, с цел да откри огън по украински позиции наоколо до 25 обитаеми места, в това число Верхньокамянске, Берестово, Яковловка, Соледар, Григоровка, Бахмутске, Бахмут, Часов Яр, Клишчиевка, Андриевка, Курдиевка, Авдиевка, Красногоровка, Маринка и Новомихайловка.
 ISW: Путин готви зимна атака
ISW: Путин готви зимна атака

Новото нахлуване надали ще е сполучливо

В запорожското и херсонското направление съветските войски непрестанно обстрелват с цялата гама артилерийски оръдия регионите на Запорожка област: Темировка, Червоне, Мали Щербаки и Плавни, както и град Херсон. Цивилни поданици и гражданска инфраструктура още веднъж попаднаха под противников обстрел в Херсон.

Поради обилни загуби във връзка с персоналния състав , съветските войски преназначават лечебните заведения във краткотрайно окупираните региони на Луганска област, с цел да служат като военни лечебни заведения. По-специално Луганската районна клинична болница, Луганската градска многопрофилна болница № 15 и железопътната болница бяха трансферирани за обслужване на военните потребности на съветските войски. Горепосочените здравни заведения отхвърлят да дават медицински услуги на цивилни и им оферират да посещават други институции.

През предходните дни наоколо до Бердянск, Токмак и Полохи в Запорожка област украинските сили унищожиха един съветски склад за муниции и към 15 единици военна техника. Над 150 съветски бойци са ранени.

През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли 12 удара по персонален състав, муниции и бойна техника на съперника и пет удара по позиции на зенитно-ракетни системи.
 На три пъти Путин отлагал нахлуването в Украйна
На три пъти Путин отлагал нахлуването в Украйна

Нови разкрития за съветската експанзия

На 19 декември 2022 година украинските елементи за противовъздушна защита смъкнаха два съветски хеликоптера (типът им следва да бъде проверен).

Ракетно-артилерийските елементи на Украйна поразиха един съветски склад за муниции, два командни пункта и две групировки на персоналния състав.

Припомняме, че по-рано през днешния ден беше обявено, че спешни спирания на тока са в действие в девет района на Украйна. Това заяви украинската национална енергийна компания " Укренерго ".

" Към сутринта на 19 декември имаше тежка обстановка в енергийната система на Украйна. Най-тежка е обстановката в Централен, Източен и Днепърски регион. Графици за спешно прекъсване са въведени в Сумска, Харковска, Полтавска, Днепропетровска, Кировоградска, Житомирска, Черниговска, Черкаска, Киевска област и в Киев ", показаха от компанията в " Телеграм ".

Отбеляза се също, че тежка обстановка се е следила в следените от украинските сили региони на Запорожка област.

От " Укренерго " подчертаха, че обектите на сериозната инфраструктура ще бъдат предпочитани, а " възобновяването на зареждането на битовите консуматори може да отнеме доста време ".

Тази нощ беше оповестена въздушна паника в няколко области на Украйна, като беше обявена за детонации в сериозни инфраструктурни уреди.

Руската офанзива с дрон аргументи " много съществени " вреди в региона на Киев и три региона в района са останали без електрозахранване, рапортува губернаторът Алексий Кулеба, представен от " Ройтерс ".

Русия пусна 35 дрона " камикадзе " в Украйна в ранните часове през днешния ден, до момента в който доста хора спяха, и порази сериозна инфраструктура в и към Киев. Таова е третата въздушна офанзива на Москва против украинската столица в границите на шест дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР