Украинските военнослужещи от Змийския остров са живи и в плен,

...
Украинските военнослужещи от Змийския остров са живи и в плен,
Коментари Харесай

ВМС на въоръжените сили на Украйна: Военнослужещите от Змийския остров са живи и в плен

Украинските военнослужещи от Змийския остров са живи и в плен, оповестиха през днешния ден от Военноморски сили на Украйна.

„ Много сме удовлетворени да научим, че нашите братя са живи и всичко е наред с тях “, се споделя в изказването.

Военноморските сили обявиха, че съветската агитация се пробва да върти " новините ", че украинските управляващи сякаш са " не запомнили ", " погребали " своите подчинени.

" В същото време морските пехотинци самоуверено отблъснаха офанзивите на съветските нашественици на два пъти. Поради липса на муниции те не можаха да продължат да пазят острова ", се споделя в изказването.

Военноморските сили прибавят, че окупаторите са „ не запомнили “ да рапортуват, че са унищожили изцяло инфраструктурата на острова: фара, кулите, антените и други сходни. Съответно връзката с острова беше прекратена. Многократните опити на Военноморски сили да се свърже с персоналния състав и да узнае за ориста им останали напразни, а непрекъснатите обстрели от военни кораби и самолети на Руската федерация попречили на доставката на помощ за морските пехотинци, предава Униан.

Както ПИК съообщи, на 24 февруари управляващите оповестиха, че съветските сили са завладяли украинския черноморски Змийски остров, убивайки 13 граничари. Два съветски военни кораба се приближиха до острова, крайцерът " Москва " и патрулната корвета " Василий Биков ", и предложиха на бойците от Измаилския граничен отряд, които бяха ситуирани на острова, да се предадат. Те отхвърлиха.

Според запис на радиодиалог сред тях украинските граничари са получили известие: „ Аз съм съветски боен транспортен съд. Предлагам да сложим оръжие и да се предадем, с цел да избегнем кръвопролития и неоправдани жертви. В противоположен случай ще бъдете бомбардирани и атакуван. Как ме разбрахте? ".

Украинците дадоха отговор: „ Руски транспортен съд, върви по дяволите “.

ПРЕВОД: ПИК

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР