Украинските военни продължават да удържат руската офанзива. Алексей Арестович, съветник

...
Украинските военни продължават да удържат руската офанзива. Алексей Арестович, съветник
Коментари Харесай

Украински висш офицер, заобиколен от руснаци в Мариупол, се самовзриви

Украинските военни не престават да удържат съветската атака. Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента, приказва за хода на войната.

Според него съперникът настава в две направления – Мариупол и северно от ООС. В Мариупол не престават тежките улични боеве. По оперативни данни един от украинските военни, заобиколен от врага, се е взривил с радиостанция, с цел да не я получи съперникът. Последните думи на военния в ефир били " Слава на Украйна! ".

„ По предварителни данни през днешния ден в Мариупол един от висшите офицери на граничните войски, заобиколен от врагове и ранен, се взриви дружно с радиостанцията, с цел да не я получи врагът “, сподели съветникът на ръководителя.

Той означи също, че нито един украински граничар не е напуснал бойното поле след началото на пълномащабната съветска инвазия.

„ По наша информация не е напуснал нито един граничар след началото на спора. Всички одобриха борбата. Кой е умрял, кой е хванат. Но ние ги помним - те са същински герои и ние вършим всичко, с цел да върнем пленените вкъщи “, добави съветникът на ръководителя на Оперативна програма.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР