Украинските военни операции в Крим вече са рутинни - нещо,

...
Украинските военни операции в Крим вече са рутинни - нещо,
Коментари Харесай

Окупираният Крим: Как Украйна иска да освободи полуострова

Украинските военни интервенции в Крим към този момент са рутинни - нещо, което мнозина не си представяха, че е допустимо. От девет години Русия укрепва полуострова, пробвайки се да го трансформира в цитадела за военни дейности. Киев, от своя страна, желае да освободи считаната за най-важна база на нападателната война на Москва. АРД проучва в публикация какво значи всичко това за хората, живеещи на полуострова. 

" Знаем какво става, хората четат в интернет. Виждат какво се случва ", споделя в телефонен диалог пред АРД жителката на Крим, която желае да остане анонимна и ще назовем Оксана. По думите ѝ, макар че хората са наясно със протичащото се, се опасяват да споделят кого поддържат. Както и самата тя, която поддържа Украйна.

Украйна има добре премислен проект

Според Оксана полуостровът е по-милитаризиран, в сравнение с в миналото е бил. " Например, като пътуваме към Керченския мост, виждаме доста военни машини ", споделя Оксана пред АРД. " Толкова доста, че даже не можеш да ги преброиш. Има и доста бойци, даже в Симферопол ", добавя дамата. 

От Крим съветските елементи масирано обстрелват Украйна с ракети. Те унищожават къщи, енергийни източници и убиват хора. За разлика от Оксана, Анатоли, който също като нея живее в Крим, поддържа Русия. Той не вижда опция на насилието. " Ние не се радваме, когато разберем, че е починало дете. Или жена. Или мъж, баба или дядо. Никой естествен човек, в случай че не е садист или перверзен, не се радва на такова нещо ", споделя Анатоли. Той обаче знае също, че няма война без жертви.

Кримският мост беше нападнат неколкократно от началото на войната на Русия против Украйна.Снимка: Alyona Popova/TASS/dpa/picture alliance

Операциите на Украйна в Крим се ускоряват. Превземане на петролни платформи в Черно море, целеустремено заличаване на съветските системи за противовъздушна защита, набези против военноморски бази, а неотдавна и директна офанзива против щаба на съветския Черноморски флот. Зад всичко това стои добре премислен проект, уверена е експертката по сигурността Клаудия Майор. 

Освобождаването на Крим продължава да е измежду задачите на Украйна

" Виждаме претенциозен, последователен метод, целящ да направи за Русия невероятно да пази Крим ", проучва протичащото се Майор. " Съчетано с офанзивите по Керченския мост и други пътища към Крим, в действителност това е задачата: да се направи Крим неплатежоспособен и да се накара Русия в дълготраен проект да се откаже от него ", изяснява експертката пред АРД.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов споделя, че освобождението на Крим продължава да е измежду задачите на украинските управляващи. Англия и Франция я поддържат постигането на тази цел с крилатите ракети " Сторм шадоу " и " Скалп ".

Германия би трябвало да е по-категорична

Наскоро немският канцлер Олаф Шолц отхвърли да изпрати на Украйна немските ракети " Таурус ". Опасенията му са свързани с това, че данните за геолокация, нужни на ракетите, ще би трябвало да идват непосредствено от Германия. Решението на Шолц беше разкритикувано както от европейските му сътрудници, по този начин и от част от съдружните му сътрудници в Германия.

Олексий Данилов продължава да се надява, че страната му въпреки всичко ще получи ракети " Таурус " в бъдеще и твърди, че Берлин не трябва да се тормози, че ще бъде замесен във войната. 

Пред АРД Данилов твърди също, че украинските военни не правят набези на съветска територия с оръжия или ракети, предоставени от сътрудниците им. " Ако има набези по военни цели, боеприпасите са извънредно наше лично произвеждане ", споделя той. Според известната досега информация, Украйна до момента се е придържала към споразуменията с сътрудниците си.

Украйна има потребност от поддръжката, с цел да освободи своите територии. Става въпрос за независимост, народна власт и за това, " че би трябвало да спрат да умират деца ", споделя Данилов. Германия би трябвало да е по-категорична по тези въпроси, приканва той.

***

Припомнете си и това видео от нашия списък:

Защо дойдохме да се бием за Украйна. Чужди бойци описват.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР