Украинските военни контролират село Благодатне, югозападно от Угледар в Донецка

...
Украинските военни контролират село Благодатне, югозападно от Угледар в Донецка
Коментари Харесай

ВСУ напредват в района на Донецк

Украинските военни управляват село Благодатне, югозападно от Угледар в Донецка област. ВСУ напредват в Запорожкото направление. Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на картата на военните интервенции на Deepstate.

 

Бойците от 68-а обособена егерска бригада " Олексий Довбуш ", оповестиха по-рано, 11 юни, че са деокупирали село Благодатно. Селището се намира в западната част на Донецка област, покрай административната граница със Запорожка област.

 

Сухопътните сили на украинските въоръжени сили са удостоверили триумфите на украинските войски. Украинските военни са съумели да пленят и съветски бойци.

 

" Нашествениците се съпротивляваха до последно, само че не можаха да устоят на офанзивата на неудържимите росомахи! По време на интервенцията те съумяха да пленят съветските военни ", се показва в известието.

 

Военните са отбелязали, че " информацията, получена от пленниците, ще помогне за по-нататъшната деокупация на украинска земя ".

 

Украинските сили не престават да настъпват в Запорожкото направление. Анализаторите на Deepstate са отбелязали, че обстановката в Бахмут, Авдеевка и други посоки не се трансформира, само че боевете се ускоряват в югоизточната част на Украйна.

 

Според Deepstate, дейни боеве се водят на юг от селището Лобкове, както и по линията Степове-Ривнопил-Макаривка.

 

Положението на фронта

 

Украинските военни оповестиха освобождението на село Благодатно в Донецка област. Също по този начин, съгласно представителя на Източното направление Сергий Череватий, въоръжените сили на Украйна са напреднали през миналото денонощие на 1400 метра в разнообразни елементи на Бахмутското направление.

 

В същото време военно-политическото командване публично декларира, че контранастъплението на Украйна към момента не е почнало. Русия на собствен ред твърди, че Украйна напредва в няколко направления, само че не заявява загуба на територии.

 

Засега няма коментар от съветската публична страна. От няколко дни съветската войска твърди, че отблъсква украинската атака. Въпреки това руски военни блогъри, близки до Кремъл, оповестиха, че Благодатное е било изоставено, защото бойците на Москва се страхували от обграждане.

 

Според известието е било завладяно и село Нескучне, покрай Велика Новосилка, източно от Угледар. Твърди се, че село Лобков в Запорожка област също е освободено от съветска окупация.

В Запорожка област партизани са взривили железопътен мост във краткотрайно окупираната Акимовка, заяви и УНИАН.

 

По него окупаторите са доставяли съоръжение и муниции, в това число от и за Крим. Съобщението за това идва от канала в Telegram на Анатолий Стефан, полковник от ВСУ в пенсия, прочут като " Щирлиц ". Той благодари на " храбрите сънародници " за помощта им при освобождението на украинските земи. 

 

Информацията не може да бъде тествана по самостоятелен метод.

Руските окупатори концентрират главните си старания върху опитите за цялостна окупация на Луганска и Донецка област. Генералният щаб на Украинската войска оповестява, че през вчерашния ден на 10 юни са се провели конфликта в 27 точки. 

 

По традиция, която бе категорично доказана от украинските военни, за провеждането на интервенции в границите на контраофанзивата няма да се дава информация публично.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР