Украинските военни искали да представят останките на повече от хиляда

...
Украинските военни искали да представят останките на повече от хиляда
Коментари Харесай

ДНР: Украйна искаше да представи убити войници за загинали цивилни в Мариупол

Украинските военни желали да показват останките на повече от хиляда чиновници на сигурността и националисти за тела на цивилни, починали в Мариупол вследствие на дейностите на съветската войска, оповестиха от Народната милиция на ДНР, представени от РИА Новости.

„ Този ​​път на командването на въоръжените сили на Украйна беше предоставена задача от кабинета на президента да дискредитира дейностите на съветските войски, като покаже пред западната общност всеобщи гробове на цивилни, за които да се твърди, че са починали вследствие на артилерийски обстрел и въздушни удари по време на специфичната военна интервенция " се споделя в изказването.

За задачата в гробището на Мариупол беше изкопана стометрова траншея с дълбочина повече от два метра, където беше планувано да бъдат заровени останките на починалите украински сили за сигурност и националисти „ като доказателство за всеобщата гибел на цивилни “.

„ По сюжет военнослужещите от 72-ри център за информационно-психологически интервенции на Силите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна организираха инсцениран фото- и видеозапис на „ всеобщ гроб “ с сбор до 1300 починали. ”, допълват от Народната милиция. Подчертава се, че в западните медии към този момент са публикувани фалшифицирани материали.

ДНР не изключи, че този сюжет може да се повтори и в други украински градове, където цивилни са държани принудително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР