Украинските власти твърдят, че руските войски са взели за заложници

...
Украинските власти твърдят, че руските войски са взели за заложници
Коментари Харесай

Украйна: Лекари и пациенти са заложници в болница в Мариупол

Украинските управляващи настояват, че съветските войски са взели за заложници лекари и пациенти от районната болница за интензивно лекуване в Мариупол .

Ръководителят на държавната администрация на Донецка област Павло Кириленко заяви това в канала си в Telegram, базирайки се на чиновник на болничното заведение.

Кириленко цитира служителя, който декларира, че руснаците стрелят интензивно, а лекари и пациенти са в мазето . Автомобилите не могат да стигнат до болничното заведение в продължение на два дни. Навсякъде към тях горят многоетажни здания...

В болничното заведение има и евакуирани хора от прилежащите здания.
 Доставят вода и храна в Мариупол
Доставят вода и храна в Мариупол

Договорени са коридори в Донецка, Киевска, Сумска и Харковска област

Освен това още веднъж, са разкрили още убити, когато породи пожар в два жилищни блока. Петима са убитите, а обстрелът е бил по четири жилищни здания.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи по време на видеообръщението си към съветските нашественици, че те са обстрелвали града, за който самите те постоянно са казвали, че е " майка на съветските градове " .

" И който вие бомбардирахте през днешния ден. Само хора, единствено жилищни региони. Бомбардиран и още веднъж бомбардиран. Нямаме потребност от такива деца. Благодаря ви ", акцентира Зеленски.
 Украйна: Близо 100 деца са починали във войната
Украйна: Близо 100 деца са починали във войната

Град Мариупол е останал без средства за връзка

Зеленски счита, че Русия продължава да смята завладяването на столицата като своя съществена политическа задача . " Те се надяват, че контролът над Киев ще им обезпечи надзор над Украйна. Това е неуместно - от всяка позиция ", споделя той.

Днес отнове бе дадена поръчката, че Украйна подава иск против Руската федерация в Международния съд в Хага , а основният прокурор на Украйна стартира следствие и против висши обществени персони в Русия.

Междувременно бе обявено, че още двама публицисти са починали в Украйна . Това е станало по време на артилерийска офанзива от страна на окупаторите в село Хоренка, Киевска област.

Антон Геращенко, консултант на министъра на вътрешните работи, заяви, че са били убити операторът на телевизия FoxNews Пиер Закревски и украинската журналистка Александра Куршинова . Журналистът от FoxNews Бенджамин Хол е бил ранен, като се е наложило да му бъде ампутирана част от крайници.

Трима души са потърпевши, а телата на седем починали са извадени отдолу под руините след обстрел на учебно заведение и в село Зелени гай в Николаевска област . Данните заяви украинското министерство на вътрешните работи в канала си в Telegram.
 Русия към този момент не прави прогнози за спокойно съглашение с Украйна
Русия към този момент не прави прогнози за спокойно съглашение с Украйна

Според Дмитрий Песков е позитивен фактът, че договарянията продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР