Украинските власти смятат, че руската военна инвазия в страната навлиза

...
Украинските власти смятат, че руската военна инвазия в страната навлиза
Коментари Харесай

Войната в Украйна навлиза в трета фаза, а Русия се готви да присъедини и Южна Осетия

Украинските управляващи считат, че съветската военна инвазия в страната навлиза в нова фаза - отбрана на териториалните завоевания до този миг. 

Русия встъпва в трета фаза на пълномащабната война и се готви за дълго стълкновение, съгласно съветника на украинското Министерство на вътрешните работи Виктор Андрусив, представен от Униан. 

Ако първата фаза е била обвързвана с опита за окупация на Украйна в границите на " два дни ", тя се провали много бързо. Вторият стадий на войната е опитът за огромно обграждане на украинските въоръжени сили от съветска страна на изток. 

" Планираха доста огромно заобикаляне, желаеха да отрежат Павлоград. Второто беше планувано по този начин, че да завземат Краматорск и Славянск. Сега им остана малко обграждане - Северодонецк и Лисичанск, само че те и това не могат да създадат ", споделя Андрусив. 

За сметка на настъплението - съветската армия в този момент се готви за защита на границите на окупираните територии. 

" Това демонстрира, че са решили да удължат доста войната. Те разчитат, че рецесиите, които войната ще провокира, ще накарат Западът да седне на масата за договаряния с тях и че Западът ще се опита да ни замени против нещо ", споделя още той. 

Съветникът на Володимир Зеленски Алексей Арестович твърди, че тактиката на Путин за изнудване на Запада няма да успее. Според него същинските проблеми за Русия ще стартират към средата или края на лятото, когато глобите ще " настигнат стопанската система ". Той предвижда, че през юли и август ще се разгърне сцена на " доста тежки боеве ", а тогава ще възникне въпросът дали съветската стопанска система може да обезпечи потребностите на мобилизацията.

" През септември ги чака такава изненада, както и с армията. Не може да има здрава стопанска система в една страна, в която всичко останало е прогнило. Затова там се популяризират неистини и се вижда некадърност да се издържи под действителен стрес ", споделя още Арестович. 

Докато съветската войска буксува на украинския фронт - управляващите в сепаратистката грузинска област Южна Осетия оповестиха, че ще провеждат референдум за присъединение към Русия на 17 юли. Тактиката за разширение на съветската територия посредством официални допитвания до популацията в окупирани или превзети от проруски войски територии към този момент беше приложена в украинския полуостров Крим. 

Южна Осетия се отдели от Грузия благодарение на съветска инвазия през 2008 г. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР